‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova a început să importe semințe de floarea soarelui din Argentina

Moldova a început să importe semințe de floarea soarelui din Argentina

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un prim transport de 31.170 de tone de semințe de floarea-soarelui și boabe de soia din Argentina a fost încărcat pe vasul Tomini Liberty și urmează să ajungă în România și Republica Moldova.

Importul este efectuat de grupul Trans-Oil, care deține cele mai importante unități de procesare a semințelor de floarea soarelui din Republica Moldova, dar și fabrici de ulei din România, scrie Mold-street.

Importul de semințe de floarea soarelui și boabe de soia din Argentina, are loc în condițiile în care anul trecut, seceta severă a compromis o mare parte din recoltă. 

Astfel, comparativ cu anul 2019, în 2020, recolta de semințe de floarea soarelui din Republica Moldova s-a diminuat cu circa 40%.

În consecință, în a doua jumătate a anului 2020 și primul trimestru al anului 2021 s-a atestat o scădere dramatică a exporturilor prin terminalul cerealier din Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG), deținut de Trans-Oil Group.

Datele grupului Trans-Oil, mai arată că în această perioadă s-a atestat o scădere cu 36,9% a volumele de procesare și rafinare, cauzată la fel de seceta severă și scăderea producției de semințe de floarea soarelui. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›