‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFDDM: Producătorii au utilizat la irigare cu 1,3 mln m³ de apă mai puțin

FDDM: Producătorii au utilizat la irigare cu 1,3 mln m³ de apă mai puțin

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cantitățile sporite de precipitații din acest sezon au dus la reducerea considerabilă a solicitărilor de irigare din partea membrilor Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI).

Astfel, cantitățile utilizate nu au corespuns cu cele planificate la începutul anului, iar în consecință asociațiile se confruntă cu probleme de ordin economico-financiar.

Doar de la începutul sezonului de irigare, volumul de apă livrată membrilor a scăzut cu 1,3 milioane metri cubi față de aceeași perioadă a anului precedent.

Directorul executiv al FDD Moldova, Valentina Badrajan, susține că este necesar ca managementul asociațiilor să analizeze situația existentă și să inițieze procesul de revizuire a planurilor de irigare și bugetelor proprii.

Reprezentanții asociațiilor au confirmat că acest an este unul deosebit, care a condiționat decalaje majore între indicatorii planificați la începutul anului atât sub aspectul suprafețelor irigate, cât și volumelor de apă pompate.

A fost decisă reexaminarea planurilor de activitate și bugetele asociațiilor, inclusiv tarifele pentru apă și cotizațiile de membru.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›