image
Sursa foto: jurnal.md

Își bate joc de moldoveni, dar se pune bine pe lângă Președinție; Liderul separatist îi mulțumește Maiei Sandu pentru vaccin

În timp ce două din cele patru persoane răpite în raionul Camenca în octombrie 2020 de către reprezentanții înarmați ai structurilor de forță subordonate Tiraspolului, continuă să fie sechestrate și în timp ce Tiraspolul continuă să blocheze activitatea CUC, liderul separatist Vadim Kransoselski a ținut să mulțumească în cadrul unei întrevederi cu așa numita societate civilă de la Tiraspol președintelui Maia Sandu pentru vaccinul transmis instituțiilor medicale din stânga Nistrului.

„Pfaizer, Astra-Zeneca și vaccinul, Sinovac și Sinopharm care au ajuns în stânga Nistrului, au ajuns datorită Maiei Sandu”, a menționat liderul separatist, precizând că a decis să le spună lucrurilor pe nume.

„Aici, slavă domnului, este un exemplu bun de colaborare umanitară. Eu am să spun sincer, este decizia doamnei Sandu, și, din tot ajutorul umanitar care vine în R. Moldova, din importuri sau de la structurile internaționale, 10% este repartizat regiunii transnistrene. Este decizia ei, pentru care îi mulțumesc mult și sper că această colaborare umanitară va continua și pe viitor”, a spus Krasnoselski.

Presa de la Chișinău a calificat acest discurs drept „lingușire” pe lângă Președinție.

Amintim că la ultima ședință a CUC de pe 17 iunie, reprezentanții Tiraspolului au refuzat discutarea subiectelor privind eliminarea „grănicerilor” din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Nu a fost agreată nici inițiativa delegației Republicii Moldova de a obliga Comandamentul Militar Întrunit să prezinte rezultatele îndeplinirii deciziei din 24 septembrie 2020 privind documentarea posturilor ilegale instalate pe durata pandemiei.

Totodată partea transnistreană refuză să elimine postul „grăniceresc” de la Zahorna instalat abuziv și care , la fel, împovărează viața oamenilor din regiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: