image
Sursa foto: Profimedia

STUDIU: Plumbul din benzină persistă în aer, deși este interzis de 22 de ani

Plumbul din benzină a fost interzis în 1999. Nivelurile din atmosfera Londrei au scăzut drastic de când aditivii de plumb au fost eliminați treptat și îndeplinesc obiectivele actuale de calitate a aerului din Marea Britanie.

Cercetările efectuate de Imperial College London au descoperit însă că particulele din aer sunt încă foarte îmbogățite cu plumb în comparație cu nivelurile naturale de fond. Studiul a constatat că până la 40% provine din „moștenirea” benzinei cu plumb.

Cercetătorii spun că acest lucru evidențiază persistența pe termen lung a contaminanților introduși de activitățile umane în mediu, informează Aleph News.

Autorul principal al studiului, Dr. Eleonore Resongles, spune că „plumbul derivat din benzină, depus în urmă cu zeci de ani, rămâne un poluant important în Londra”.

Această veste că poluanții istorici sunt încă în atmosferă va veni cu siguranță ca un șoc pentru mulți londonezi. Calitatea aerului a crescut treptat pe agenda politică și acest lucru va revigora probabil încercările de a curăța aerul londonez.

Schema zonei cu emisii ultra-scăzute (ULEZ) – în cazul în care mai multe vehicule poluante plătesc suplimentar pentru a călători în Londra – va fi extinsă în octombrie în circulația nordică și în circulația sudică.

Nu toată lumea crede că este necesar, dar pentru militanții de mediu curat va sublinia modul în care schemele anti-poluare sunt încă necesare pentru a proteja sănătatea publică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: