image
Sursa foto: gov.md

Germania a donat un autoturism Serviciului Vamal pentru transportarea câinilor dresați aflați în serviciu la frontieră

Ceremonia de donație a avut loc astăzi, 23 iunie, cu participarea directorului Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, a ambasadorului Republicii Federale Germania în RM, Angela Ganninger și a atașatului vamal al Ambasadei Germaniei la Kiev, acreditat pentru Ucraina și Republica Moldova, Heiko Wild.

Autoturismul este destinat Centrului chinologic al Vămii, fiind dotat cu volieră și echipamentul necesar pentru a putea fi utilizat de inspectorii chinologi, și va spori potențialul operațional de reacție și intervenție al echipelor canine, care aduc o contribuție semnificativă în prevenirea și combaterea contrabandei și a altor fraude vamale transfrontaliere.

Potrivit datelor din primele 5 luni ale anului curent, din totalul cazurilor de depistare a țigaretelor de către organul vamal, aproximativ 50% au fost realizate cu ajutorul echipelor canine ale instituției.

În discursul său, Sergiu Burduja a mulțumit pentru asistența oferită de partea germană pe tot parcursul perioadei de colaborare.

La rândul său, ambasadorul Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger a menționat că Serviciul Vamal din Republica Moldova se află, începând cu semnarea Acordului de Asociere cu UE, într-un proces mare de restructurare.

„Mă bucură în mod deosebit suportul activității Centrului chinologic prin donarea de către Serviciul vamal federal a unui vehicul pentru transportarea câinilor de serviciu în valoare de aproape trei sute de mii de lei. Preşedinta Direcţiei Generale Vamă din Germania, doamna Hercher şi eu sperăm că acest vehicul va face lupta dumneavoastră pentru combaterea contrabandei şi mai eficientă. În acelaşi timp, mă bucur să vă informez că și alte donații de la Direcția Generală Vamă așteaptă să fie livrate în Republica Moldova. Vorbesc despre două utilaje radiografice staţionare şi două vehicule radiografice mobile , a spus ambasadorul.

La finele evenimentului, inspectorii chinologi și patrupezii instruiți de aceștia au prezentat demonstrații de dresaj canin, cu elemente de ascultare și acrobații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: