Cultura letonă prinsă într-o expoziție fotografică, la Chișinău: „De la portul popular, la îmbrăcămintea modernă”

Solstițiul de vară este și cea mai populară sărbătoarea în Republica Letonă. Cu acest prilej,  Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova a inaugurat, recent, o expoziție fotografică în aer liber. Cele 42 de lucrări de pe strada A. Pușkin reprezintă istoria dezvoltării portului popular şi a îmbrăcămintei moderne purtate pe teritoriul Letoniei.

Foto: Primăria

În contextul tematicii acțiunii organizate, șeful misiunii diplomatice a venit la eveniment împreună cu soția sa, ambii purtând costum tradițional leton. Oficialul a declarat că expoziția face parte din șirul de manifestări de diplomație publică cu ocazia centenarului Republicii Letonia. Totodată, potrivit ambasadorului leton, acesta este primul pas în sensul dezvoltării relațiilor de colaborare cu Republica Moldova și cu orașul Chișinău.  


În context, viceprimarul interimar, Olga Ursu, a menționat că Primăria susține acțiunile menite să familiarizeze locuitorii capitalei cu valorile altor culturi, subliniind totodată că evenimentul reprezintă și un punct de pornire pentru colaborări de perspectivă dintre orașele Chișinău și Riga.

Cele 42 de lucrări, realizate de fotograful leton Jurģis Rikveilis, sunt amplasate pe panourile pentru ziare din strada A. Pușkin, în preajma Grădinii Catedralei și vor putea fi contemplate timp de o lună.


Pub