(video) Vasile Năstase, despre secțiile de vot din diasporă: „Chestia cu 35 de zile este un artificiu. Avem o decizie judecătorească, ce trebuie executată”

Candidatul la funcția de deputat pe lista Platformei Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase declară că organul electoral nu se poate ascunde sub pretextul că are nevoie de 35 de zile pentru a organiza secții de vot suplimentare în diasporă. „Este hotărârea Curții de Apel și aceasta trebuie executată”, a declarat Vasile Năstase la Puterea a patra de la N4.

Foto: Vasile Năstase

„Vreau sa felicit toată diaspora noastră cu decizia CSJ, asta înseamnă că decizia Curții de Apel a rămas în vigoare și vom avea 190 de secții de votare în diasporă. Este un lucru extraordinar, vreau să-i felicit pe colegii mei din Platformă care s-au ocupat de acest caz și care au venit cu o gândire juridică serioasă. Decizia a fost atacată de mai mulți, dar ridicarea excepției de neconstituționalitate, recuzarea anumitor judecători, a făcut-o doar Platforma DA.

Chestia asta cu 35 de zile este un artificiu. Avem o hotărâre judecătorească ce trebuie să fie executată. Cei de la CEC au tras de timp special ca să nu reușească în 35 de zile, dar decizia ca sa fie constituite 146 de secții de votate au luat-o chiar ei, depășind acest termen de 35 de zile. Ei înșiși au depășit acest termen, prin urmare să spui acum ca noi nu ne încadrăm… Ministerul de Externe deschide secțiile de votare, avem consulate, avem ambasade, țările europene sunt foarte deschise în acest sens, așa că nu văd niciun fel de problemă”, a declarat Năstase.

Curtea Supremă de Justiție a respins ieri recursul CEC şi a menţiuni decizia Curţii de Apel, care obligă organul electoral să majoreze numărul secţiilor de vot de la 146 la cel puţin 190, pentru diasporă.


Pub