ANRE vine cu precizări în legătură cu adoptarea metodologiei de calculare a prețurilor la carburanți în regim de urgență

Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE privind adoptarea metodologiei de calculare a prețurile la carburanți a fost adoptată în regim de urgență. Actul normativ are caracter public și obligatoriu, pentru asigurarea consumatorilor de produse petroliere din Republica Moldova cu prețuri stabilite conform limitelor impuse de legislația în vigoare.

Foto: ANRE

În temeiul prevederilor art. 14 alin. (2) din Legea 239/13.11.2008 privind transparența în procesul decizional, ANRE informează despre faptul că, Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021 privind aprobarea Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere (prin care au fost aprobate valorile marjelor la comercializarea cu ridicata și la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, pentru semestrul doi al anului 2021) a fost aprobată în regim de urgență reieșind din termenele restrânse impuse prin Art. II din Legea 54/09.04.2021 pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere nr. 461/2001 și asigurarea consumatorilor de produse petroliere din Republica Moldova cu prețuri stabilite în mod transparent, conform limitelor impuse de legislația în vigoare.  

În conformitate cu prevederile art. 4 din Legea 100/22.12.2017 cu privire la actele normative, actul normativ are caracter public, obligatoriu, general şi impersonal. Prevederile actului normativ sunt executorii, opozabile tuturor subiecţilor de drept şi, în caz de necesitate, sunt impuse prin forţa de constrângere a statului.


Pub