Dionis Cenușă: CEC a majorat numărul secțiilor de votare în străinătate cu tocmai 4 secții. A rezistat „cu brio” presiunii interne și externe

Analistul politic Dionis Cenușă a comentat decizia de astăzi a CEC de a deschide 150 de secții de vot peste hotarele țării. În opinia lui Cenușă, CEC a folosit abordarea „tactica pașilor mici”.

Foto: Unimedia

„Deci CEC a majorat numărul secțiilor de votare în străinătate cu tocmai 4 secții - de la 146 la 150 secții de votare. Tactica „pașilor mici” este abordarea folosită de CEC în subiectul secțiilor de votare în străinătate. Un lucru este sigur, CEC a rezistat „cu brio” presiunea internă și externă”, a scris analistul pe canalul său de Telegram.

CEC a decis deschiderea a 150 de secții de vot peste hotarele țării. O decizie în acest sens a fost luată în această seară de membrii CEC, după ce astăzi au purtat discuții cu reprezentanții MAEIE.

Curtea Supremă de Justiție a respins ieri recursul CEC şi a menţiuni decizia Curţii de Apel, care obligă organul electoral să majoreze numărul secţiilor de vot de la 146 la cel puţin 190, pentru diasporă.


Pub