58 de autobuze vor fi repartizate în suburbiile capitalei, până în toamnă

58 de autobuze de parcurs vor fi repartizate în suburbiile capitalei până în toamnă. Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că procedura de încheiere a contractelor a fost finalizată.

Foto: fb/IonCeban
Este vorba despre 18 autobuze dintre care MAN și Volvo și alte 40 de autobuze VDL cu parcurs. 

„Am comunicat cu primarii și cu responsabilii pentru a pregăti lista celor necesare, precum stații, reparația drumurilor, dar și unde este stringent nevoie de transport și câte unități. Cât timp sunt clarificări la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la procurarea a 100 de autobuze, locuitorii din suburbii nu au acces la transport, iar cele existente sunt vechi și uzate. Am abordat și subiectul celor circa 65 de milioane de lei, pe care Primăria Chișinău le-a dat primăriilor din suburbii. Am rugat să fie inițiat procesul de transfer financiar pentru toate proiectele ce au fost votate prin consiliile locale”, a scris Ceban într-o postare pe facebook.

Despre necesitatea stringentă a transportului public au spus și locuitorii suburbiilor când au participat la sondajul organizat de Primăria Chișinău, a mai adăugat Ceban.


Pub