„O palmă dată celor aflați peste hotare” și „Bravo. CEC nu a cedat în fața lui Hogan”: Primele reacții după ce CEC a decis soarta secțiilor de vot în diasporă

Primele reacții după decizia de astăzi a CEC de a deschide 150 de secții de vot în diasporă au început să apară. „Nu cedăm”, „decizie împotriva legii”, „decizie în defavoarea cetățenilor” și „bravo”, au fost unele dintre comentariile făcute de politiceni.

Foto: Unimedia

Am sesizat Procuratura Generală, CNA, PA și SIS în legătură cu acțiunile și inacțiunile unor membri ai Comisiei Electorale Centrale ce vizează procesul electoral. Nu cedăm”, a scris deputatul, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Partidul Acțiune și Solidaritate a criticat dur decizia CEC, prin care spun ei, Comisia „calcă în picioare dreptul la vot al cetățenilor și merge împotriva legii, a deciziilor judecătorești și a bunului-simț”.

„Oricâte bețe în roate ar pune Comisia Electorală Centrală, diaspora va ieși la vot! Oricât de tare s-ar chinui regimul corupt să rămână la putere împotriva voinței poporului, cetățenii vor învinge. Maxim Lebedinschi și gruparea sa socialistă din CEC vor răspunde pentru acest abuz - fiecare oră stată în ploaie sau arșiță, cu copii în brațe, la zeci și sute de kilometri distanță, fiecare buletin de vot care nu va ajunge vor fi pe responsabilitatea CEC. Instituția care a întors spatele cetățenilor. Pe 11 iulie diaspora va ieși în număr și mai mare la vot ca să repare abuzul dodoniștilor de la CEC. Împreună cu cetățenii din diasporă vom porni vremurile bune pentru Moldova!”, spun reprezentanții partidului.

Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a spus „bravo” membrilor CEC pentru această decizie.

„Bravo. CEC nu a cedat în fața Ministerului de Externe, nici în fața Maiei Sandu și nici în fața lui Hogan”, a scris deputatul, într-o postare pe Telegram. 

Cei de la Partidul Nostru susțin că este o decizie abuzivă.

„Foarte rapid, fără discuții, CEC a aprobat o hotărâre care vine în detrimentul cetățenilor RM aflați peste hotare. Din păcate nu a aprobat cel puțin 190 de secții, este o batjocoră, palmă dată tuturor celor care se află peste hotare, și au așteptat această decizie cu speranța că nu vor sta în rânduri interminabile, vor avea buletine de vot. Este o decizie abuzivă, lovitură grosolană în adresa oamenilor”, a spus Elena Grițco, într-o intervenție live pe facebook.

CEC a decis deschiderea a 150 de secții de vot peste hotarele țării. O decizie în acest sens a fost luată în această seară de membrii CEC, după ce astăzi au purtat discuții cu reprezentanții MAEIE.

Curtea Supremă de Justiție a respins ieri recursul CEC şi a menţinut decizia Curţii de Apel, care obligă organul electoral să majoreze numărul secţiilor de vot de la 146 la cel puţin 190, pentru diasporă.


Pub