22:30:52 28.03.2024
Stiri

VIDEO // FESTIVALUL MOLDOVENILOR pe ambele maluri ale Prutului: Mioara Velicu, Ion Paladi, Ansamblul „Plăieșii” și Fetele din Botoșani, la Moșna din Județul Iași și Capaclia din raionul Cantemir. „Suntem un neam, un grai, o istorie, un cântec”

Actualitate 23.06.2021 14:43 Vizualizări3603 Autor: Ziarul National
VIDEO // FESTIVALUL MOLDOVENILOR pe ambele maluri ale Prutului: Mioara Velicu, Ion Paladi, Ansamblul „Plăieșii” și Fetele din Botoșani, la Moșna din Județul Iași și Capaclia din raionul Cantemir. „Suntem un neam, un grai, o istorie, un cântec” Facebook // Alexei Busuioc


Comuna Moșna din județul Iași și satul Capaclia din raionul Cantemir desfășoară în comun Festivalul Moldovenilor, cu reprezentații în ambele localități.

Prima parte a evenimentului, ghidat de primarii Georgel Popa și Ilie Stavilă, a avut loc pe 20 iunie curent la Moșna, unde a participat o delegație din localitatea de pe malul stâng al Prutului.

„România - R. Moldova. Moșna - Capaclia. Suntem un neam, un grai, o istorie, un cântec”, a răsunat duminica trecută pe scena de la Moșna.




Duminică, pe 27 iunie curent, Festivalul Moldovenilor va avea loc la Capaclia, cu începere de la ora 16.00.

Pe lângă ansamblurile din cele două localități, pe scena festivalului vor urca nume grele ale muzicii populare din România și R. Moldova, precum Mioara Velicu, Ion Paladi, Ansamblul folcloric „Plăieșii”, Fetele de la Botoșani etc.





Menționăm că localitățile Moșna din județul Iași și satul Capaclia din raionul Cantemir au accesat în anul 2020 un proiect de cooperare transfrontalieră prin intermediul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova, cu finanțare prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI).

Proiectul „Here arE ouR traditIons The pAst alonG futurE” (HERITAGE) vizează promovarea culturii locale și păstrarea patrimoniului istoric din teritoriile beneficiarilor implicați.

Moșna (beneficiar principal) și Capaclia (partener) sunt două așezări vechi din România și Republica Moldova care au o moștenire cultural-istorică ce se impune a fi păstrată și promovată.

Valoarea totală a proiectului, care include și organizarea Festivalului Moldovenilor, este de 110 113 de euro, din care 11% reprezintă partea de cofinanțare.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md