„A fi miliardar este mult mai greu decât pare!”: Jeff Bezos și Elon Musk vor să-și „ardă” averile în spațiu

23 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
23 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  MD Bani

Un bărbat din Silicon Valey spunea că „A fi miliardar este mult mai greu decât pare” și că este aproape imposibil să cheltui unui miliard de dolari. De asemenea, el spunea că cei mai bogați oamni din lume nu știu ce să facă cu ei, au case scumpe, mașini din cele mai puternice sau donează banii fundațiilor de caritate. Totuși, doi dintre cei mai bogați oamni din lume, Elon Musk și Jeff Bezos, se pare că au găsit cum să-ți cheltuie miliardele.

Jeff Bezos și Elon Musk se află în mijlocul unei curse spațiale de miliarde de dolari care îi ajută literalmente să-și ardă averile în timp ce încearcă să fie printre primii care vor ajunge în spațiu.

În timp ce cursele spațiale din trecut au fost purtate între SUA și URSS, înfășurate în pătura Războiului Rece și amenințările nucleare și spionajul internațional, cursa spațială de astăzi dintre Bezos și Musk este destul de diferită, cuprinzând câteva mass-media și Twitter -miliardarii obsedați care unii susțin că au prea mulți bani pentru binele lor.

Cei doi s-au angajat în această cursă cu perspective diferite. Bezos crede că lumea este un loc minunat pe care îl vom distruge cu industrie și poluare și, dacă putem obține acele lucruri pe Lună sau pe Marte, ne vom simți bine aici cu acest mare punct albastru. Musk, mereu pesimist, crede că pământul este „ucis” de schimbările climatice și că singura modalitate de a ne salva pe noi oamenii este să evadăm pe o altă planetă, de preferință pe Marte.

În acest context, Bezos a anunțat că va zbura în spațiu împreună cu fratele său, Mark, la bordul unei rachete construite de compania spațială Bezos, Blue Origin, pe 20 iulie, care este aniversarea aterizarea lunară a Apollo 11 în 1969.

La rândul său, Musk, căruia îi place să facă totul într-un mod mai spectaculos, speră ca oamenii să aterizeze pe Marte până în 2026.

S-ar putea părea cu adevărat nebunesc faptul că Bezos, care a avut în mare parte cel mai mare impact asupra comerțului cu amănuntul din istorie, și-ar risca viața să zboare pe o rachetă atunci când atât de multe nave spațiale au explodat. (Spre deosebire de SpaceX, care pare să se bucure de pierderea rachetelor, New Shepard de la Blue Origin, pe care va zbura Bezos, a avut doar o aterizare intenționată de accident și mai mult de o duzină de zboruri de succes.)

De asemenea, Bezos a anunțat la începutul acestui an că va renunța la funcția de CEO al Amazon și își va concentra cea mai mare parte a timpului pe activitățile sale legate de spațiu, dar se luptă, de asemenea, cu miliardarul Elon Musk. În aprilie, compania lui Musk, SpaceX, a câștigat un contract de 2,9 miliarde de dolari de la NASA pentru a construi un lander lunar, învingând Blue Origin. Bezos a fost atât de nemulțumit de rezultat încât compania sa a provocat NASA în legătură cu acordul, și s-a adresat la Biroul federal de responsabilitate al guvernului.

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 16:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 16:20 // Actual //  Lupu Eduard

Prima garnitură cu motorină din România urmează să ajungă în Republica Moldova astăzi, 29 martie. Următorul lot ar putea să fie livrat în decurs de aproximativ 10 zile, scrie realitatea.md.

Săptămâna viitoare, în țara noastră urmează să ajungă și o delegație din România, potrivit surselor Realitatea.md. Tot atunci urmează să se efectueze probele de laborator și carburantul să fie transmis Agenției Rezerve Materiale.

De menționat că fermierii din Moldova așteaptă motorina din România 16 luni. Distribuirea ei a fost una dintre revendicările agricultorilor la cele mai recente proteste.

Amintim că cele 4 mii de tone de combustibil nu au ajuns la agricultorii moldoveni din cauza incapacității de păstrare.

Această donație de motorină vine ca un răspuns la cererile fermierilor care au protestat timp îndelungat, solicitând Guvernului să onoreze promisiunile legate de sprijinul agricol. În 2022, România a donat Republicii Moldova aproximativ 155.000 de litri de motorină, peste 150.000 de litri de benzină și cinci mii de tone de păcură. În anul precedent, în 2021, Bucureștiul a oferit o donație de șase mii de tone de motorină pentru fermierii afectați de secetă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău