Pe vremea tinereții noastre – 7 lucruri care te vor face nostalgic dacă ai trăit în anii ’90 (FOTO)

23 Iun. 2021, 14:17
 // Categoria: Lifestyle // Autor:  MD Bani
23 Iun. 2021, 14:17 // Lifestyle //  MD Bani

Anii 90′ au fost o perioadă ciudată, atât pentru Republica Moldova, cât și pentru multe alte țări care s-au debarasat de doctrinele comuniste și au pășit în minunata lume nouă a capitalismului. Imediat după revoluție, piața a cunoscut un adevărat boom, din toate punctele de vedere, iar moda nu a făcut o excepție.

Prin urmare, hai să ne amintim de 7 lucruri care au marcat moda anilor ’90, iar astăzi îți vor da un sentiment plăcut de nostalgie și, poate, o doză sănătoasă de amuzament.

#1. Șepci de baseball USA

Moda anilor ’90 era influențată de filme, care au dat năvală peste noi după revoluție. De acolo se trăgea dragostea noastră pentru șepcile de baseball. A fost o perioadă când le purta toată lumea. La tineri mă refer, dar erau și fete care își făceau de cap, simțind gustul libertății.

Șepcile erau moi, confortabile, pe atunci foarte stilate, deși cred că sunt actuale și acum, cel puțin în SUA. Puștii mai mici strângeau cozorocul tare, ca să fie cât mai îngust, că nu era mișto să umbli cu cozorocul larg. Aceste chipiuri se deteriorau destul de ușor. Din fericire, moda pentru ele s-a stins la fel de repede cum a izbucnit.

#2. Imitații ale unor mărci celebre

Toată lumea voia adidas, dar puțini își permiteau acest lucru. Și iată că apăreau tot felul de falsuri care ne gâdilau orgoliul, chiar dacă știam că ceva nu-i curat la mijloc. Nu existau mall-uri, dar țara era plină de tot felul de iarmaroace, unde se vindeau doar produse contrafăcute – abibas, snike, purma, reedook etc, care mai de care.

#3. Adidași cu platformă foarte înaltă

A fost o perioadă când erau foarte populari și tare am rămas uimit când moda pentru astfel de pantofi a răbufnit acum câțiva ani. Dar revenind la anii tinereții noastre. Pantofii sport cu platformă era un clenci pur feminin, preluat de undeva de la Spice Girls, cred eu. Nu arătau cine știe ce și nu erau deloc confortabili, dar, na, așa era moda atunci.

#4. Tricouri negre cu imprimeuri

Unii le mai poartă și astăzi. La vremea lor, aceste tricouri erau o alternativă pentru postere. Tinerii nu mai agățau postere pe pereți, ci își lua tricouri cu idolii lor – Di Caprio, Eminem, Sarah Connor, Nirvana etc. În acest fel își exprimau individualitatea sau apartenența la un anumit grup.

#5. Probatul hainelor la piață

Piața era cel mai important punct comercial în orașele mici. Toată gravitația comercială ducea acolo. Și nu căuta nimeni cabine de probă. Măsurai lucrurile undeva mai în dos, pe o bucată de carton, iar dacă aveai noroc, îți dădeau și oglindă.

De fapt, o ținea vânzătoarea și tu îi spuneai cum să o îndrepte ca să vezi dacă te prind pantalonii sau nu. Și dacă stăteai la îndoială, vânzătoarea aveau un argument de control – dacă nu o să-ți placă, poți să-i întorci mâine. Dar nu-i întorcea nimeni, pentru că produsele erau în continuare deficitare și unii oameni erau gata să poarte pantaloni cu două mărimi mai mari, atât timp cât erau la modă.

#6. Pantofi cu vârf ascuțit

Bărbații aveau o patimă aparte pentru acest model de pantofi, care nu erau nici confortabili, nici stilați. Dar așa era moda atunci. Unele vârfuri erau atât de ascuțite încât puteai să străpungi un măr cu ele.

#7. Accesorii etnice

În ceea ce privește accesoriile – bărbații purtau curelușe de mână, brățări masive din metal și borsetă peste umăr sau în jurul taliei. De regulă, gentuța era goală, fiindcă oamenii nu prea aveau bani și nu era o idee bună să umbi cu banii la vedere în acea perioadă. Iar fetișcanele își confecționau diferite brățări și accesorii etnice din mărgele.

Sursa: Fasingur.ro

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău