Trei moldoveni, printre care și un copil, au decedat într-un accident rutier care s-a produs astăzi în România

accident
Foto: zcj.ro

Trei moldoveni au decedat în urma unui accident care s-a produs în după-amiaza zilei de astăzi, 23 iunie, în apropierea orașului Huedin, județul Cluj. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în accident a fost implicat un automobil și un camion.

„Accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetățeni ai Republicii Moldova – doi adulți și un minor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani. A patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale”, comunică Ministerul de Externe.

Conform autorităților, Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea familiilor îndoliate.

Potrivit presei de peste Prut, o autospecială, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și un elicopter SMURD au fost alertate ca urmare a unui grav accident rutier produs pe DN1E60 între localitățile Huedin și Brăișor.

Pompierii au găsit la fața locului două persoane adulte încarcerate, care prezentau traumatisme incompatibile cu viața. În afara autoturismului erau doi copii, dintre care o fetiță de 6 ani prezenta traumatisme incompatibile cu viața, fără posibilitatea de aplicare a manevrelor de resuscitare.

Un băiat de 10 ani, stabil hemodinamic, a fost consultat la fața locului și a fost transportat la spital de către un echipaj SAJ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente