/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Reacții după decizia CEC de a deschide 150 de secții de vot în diaspora. „Vor răspunde pentru acest abuz”

23 iunie 2021, ora 22:34

Reacții dure după decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a majora numărul secțiilor de votare în diaspora de la 146 la 150. Reprezentanții mai multor partide care au contestat în instanță deciziile anterioare ale CEC de a deschide mai întâi 139 de secți de vot în străinătate, iar mai apoi 146, au criticat autoritatea electorală. 

Prin această decizie, CEC calcă în picioare dreptul la vot al cetățenilor și merge împotriva legii, a deciziilor judecătorești și a bunului-simț. Oricâte bețe în roate ar pune Comisia Electorală Centrală, diaspora va ieși la vot! Oricât de tare s-ar chinui regimul corupt să rămână la putere împotriva voinței poporului, cetățenii vor învinge”, se menționează într-o declarație a Partiduli Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Maxim Lebedinschi și gruparea sa socialistă din CEC vor răspunde pentru acest abuz – fiecare oră stată în ploaie sau arșiță, cu copii în brațe, la zeci și sute de kilometri distanță, fiecare buletin de vot care nu va ajunge vor fi pe responsabilitatea CEC. Instituția care a întors spatele cetățenilor”, mai spun cei de la PAS.

Reacții critice au expus și reprezentanții Partidului Platforma DA.

„Ăștia se joacă cu focul, ne încearcă răbdarea”, a scris într-o postare pe Facebook Liviu Vovc de la Platforma DA.

Amintim că în urma unei ședințe extraordinare organizate în această seară, CEC a decis să deschidă în diaspora 150 de secții de votare. Lista completă a acestora o puteți vedea AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram