image
Sursa foto: medicotripindia.com

În țara unde Covid face ravagii, medicii fac yoga pentru a combate virusul

O știre care vine din India nu poate trece neobservată, în contextul pandemic pe care îl traversăm cu toții. Medicii din India ar face exerciții de yoga pentru întărirea sistemului imunitar, a spus premierul indian Narendra Modi, în timpul unei conferințe online, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Yoga.

Potrivit premierului indian, yoga a devenit o sursă de forţă interioară în țara sa.

„Când a apărut COVID-19, nicio ţară nu era pregătită. În acest moment yoga a devenit o sursă de forţă interioară. Yoga contribuie la autodisciplină şi sădeşte în oameni credinţa că pot lupta împotriva acestui virus”, a spus oficialul indian.

Informația cu adevărat incredibilă de-abia acum vine. Premierul indian a dezvăluit ceea ce ar fi discutat cu lucrătorii sanitari indieni din prima linie. Potrivit acestuia, personalul medical ar fi spus că a făcut din yoga un instrument în combaterea virusului, scrie Playtech.

De asemenea, premierul a mai spus că experţii au recomandat exerciţii de respiraţie de tip yoga, sau pranayama, pentru întărirea sistemului respirator.

Din păcate, oricât de benefică ar fi această practică pentru organismul și psihicul uman în general, e clar că India are nevoie de măsuri concrete pentru combaterea crizei sanitare, care a atins proporții îngrijorătoare.

Conform datelor oficiale, pandemia a ucis aici peste 388.000 de oameni. Peste 28,8 milioane de indieni au avut virusul și s-au vindecat.

Pe lângă răspândirea coronavirusului, prezent deja în toate colțurile lumii, India se confruntă cu încă o gravă problemă legată de sănătatea publică.

Este vorba despre „ciuperca neagră”. Conform specialiștilor, mucormicoza este o infecție fungică rară cauzată de expunerea la un anumit tip de mucegai care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe sau legume în descompunere. Persoanele imunocompromise sunt cele mai susceptibile infectării cu „ciuperca neagră”, pacienții cu imunitatea scăzută după vindecarea de o formă gravă a Covid fiind printre cei mai vulnerabili.

Infecția are o rată de mortalitate de 50%, iar India a raportat deja câteva mii de cazuri. De asemenea, de curând, au fost raportate trei cazuri și în Oman, o mică țară din Peninsula Arabă, conform Insider.

Noutăţile partenerilor

comentarii: