image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Andrei Năstase a sesizat organismele europene privind încălcarea dreptului la vot

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a sesizat organismele europene privind încălcarea dreptului la vot al cetățenilor Republicii Moldova aflați în străinătate.

Liderul Platformei DA a depus o scrisoare la Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) în care menționează că CEC „înclină să favorizeze preferințele unor partide politice de a sfida drepturile cetățenilor moldoveni din străinătate de a participa la scrutinul din 11 iulie 2021, lezându-le drepturile consacrate de Constituție”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, Andrei Năstase solicită observatorilor internaționali din partea OSCE/BIDDO să ceară autorităților din Republica Moldova „să respecte și să asigure condiții adecvate pentru exercitarea dreptului la vot al cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla în ziua scrutinului”. În opinia sa, zădărnicirea votului înseamnă fraudă, de aceea a și sesizat organismele europene.

„Solicitarea noastră este extrem de simplă: cetățenii moldoveni să aibă posibilitatea de a vota pe 11 iulie indiferent în ce țară se află în ziua scrutinului”, a menționat politicianul.

Potrivit lui, Platforma Demnitate și Adevăr a sesizat organismele europene cu solicitarea ca acestea să ceară autorităților din Republica Moldova să respecte și să asigure condiții adecvate pentru exercitarea dreptului la vot al tuturor cetățenilor săi. În opinia lui Andrei Năstase, exprimarea liberă a voinței politice a fiecărui cetățean este chezășia unui Parlament democratic, legitim și întemeiat pe respectul legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: