Polițiști de patrulare, acuzați de discriminare: „Au conectat girofarul și la microfon strigau Țiganca!”. INSP a inițiat o anchetă de serviciu
Inspectoratul Național de Securitate Publică anunță că s-a autosesizat în baza unei declarații apărute pe o rețea de socializare, unde o femeie acuză ofițerii de patrulare, precum că a fost discriminată în timpul documentării unei încălcări în traficul rutier, aceasta fiind pasageră.
Foto: INSP
Potrivit oamenilor legii, în data de 20 iunie, aproximativ la ora 14:40, o mașină a fost stopată pentru că șoferul a depășit limita legală de viteză, acesta recunoscându-și pe deplin și a fost sancționat pentru încălcarea comisă.

În procesul documentării s-a produs un schimb de replici. 

„Pe traseul Chișinău Orhei am fost stopați de către mașina de patrulare. La rugămintea de a se legitima și a explica cu cât s-a mărit viteza, polițiștii au început să facă glume „da de când țigăncile știu a citi”... sincer mi s-a ridicat tot sângele din vene în cap, evident că nu le-am tăcut și sa început o ceartă „ca de zile mari”... care a durat cam 2 - 3 min, după asta au pornit mașina de patrulare, girofarul și au inclus microfonul cu cuvintele „țigancaaaaa”.., se arată în postarea publicată de către femeie pe rețelele sociale. 



Instituția a inițiat în acest caz o anchetă de serviciul pentru a stabili toate circumstațele.  


Pub