Directorul Liceului român „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, eliberat din funcție. Ce spune Ministerul Educației

Directorul Liceului Român „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost eliberat din funcție printr-un ordin a ministrei interimare a Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Pogolșa. Anunțul a fost făcut de către acesta pe pagina sa de Facebook.

Foto:
„După ce am trecut prin Covid-19, după ce am supraviețuit în urma accidentului rutier grav, după ce viceprim-ministrul pentru reintegrare a refuzat unui angajat de la Biroul de Reintegrare să mă felicite cu ocazia zilei mele de naștere, după ce am primit diploma MECC, a urmat și „surpriza”, semnată de ministrul în exercițiu Liliana Pogolșa - ordinul de eliberare din funcția de director al Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol. Și asta se întâmplă în ajunul aniversării de 30 de ani ai instituției, în fruntea căruia am fost mai bine de 29 de ani... M-am dedicat în întregime acestei școli, sufletul și inima aparțin Liceului, copiilor. N-am crezut că doar printr-un singur sunet de telefon se poate de... și doar să-ți sune că azi este ultima zi de muncă.”, se arată în mesajul lui Iovcev. 

Am contactat ministra Educației pentru o reacție, aceasta ne-a declarat că Ion Iovcev a împlinit anterior frumoasa vârstă de 70 de ani, iar conform Codului muncii funcția poate să o dețină doar până la această vârstă. 


Pub