Și-a încercat norocul: Un moldovean a vrut să ajungă ilegal în Ucraina, dar a fost prins de polițiștii de frontieră

Planurile unui moldovean de a ajunge ilegal în Ucraina au fost dejucate de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora. Audiat, bărbatul a declarat că a recurs la această acțiune pentru că are interdicție de intrare pe teritoriul statului vecin.

Foto:

În după amiaza zilei de ieri, 21 iunie curent, patrula mobilă ce își exercita atribuțiile de serviciu a fost alertată de prezența unei persoane pe sectorul de responsabilitate. Fiind monitorizată s-a observat intenția clară a acesteea de a ajunge dincolo de linia frontierei de stat.

Astfel,acționând conform competențelor, pe direcția Palanca-Maiaki a fost reținut un bărbat în vârstă de 55 de ani. Întrebat despre cele constatate, moldoveanul a recunoscut despre intențiile sale ilegale, întrucât are interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei. Motivul pentru care și-a încercat norocul este de a-și revedea familia stabilită în țara vecină.

Ca urmare, a fost întocmit proces verbal constatare a faptei, iar bărbatul riscă, conform art.362 al (1) Cod Penal al Republicii Moldova, o amendă în mărime de pînă la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.


Pub