23:51:53 24.04.2024
Stiri

Un deputat rămas fără imunitate, dat pe mâna judecătorilor: Prejudicii de milioane la Aeroport

Actualitate 22.06.2021 09:30 Vizualizări1989 Autor: Ziarul National
Un deputat rămas fără imunitate, dat pe mâna judecătorilor: Prejudicii de milioane la Aeroport


Deputatul Petru Jardan, ex-director general interimar al Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, împreună cu fostul director al Departamentului financiar-administrativ al aceleiași instituții au fost dați pe mâna judecătorilor, fiind acuzați că au cauzat un prejudiciu de 3,7 milioane de lei.

Începând cu 24 decembrie 2013, cei doi ar fi acționat de comun pentru tăinuirea și nerespectarea de către întreprindere a primelor de asigurare achitate unei companii de asigurări, prin neluarea la evidență contabilă a acordului adițional la contractul de bază, astfel prejudiciind întreprinderea de stat cu aproximativ 3,7 milioane de lei.

În acel moment, Aeroportul Internațional Chișinău se afla în proces de concesionare, iar banii ajungeau la o companie deținută de Ilan Șor, cel devenit ulterior proprietarul obiectivului de stat concesionat. Mai mult, după concesionare, directorul interimat al Aeroportului a rămas să conducă instituția ajunsă în gestiunea lui Șor.

Procuratura Anticorupție susține că a trimis în judecată cauza penală în care cei doi sunt învinuiți de abuz de serviciu în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”.

Ambii inculpați pledează nevinovați și sunt cercetați în libertate.

Acum trei luni, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară la solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 2,6 milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md