06:50:28 25.04.2024
Stiri

Țîcu e sigur că UNIREA cu România poate fi făcută și cu 20 - 30 de mandate unioniste: „Suntem o republică de BANDIȚI. Asta-i tot ce reprezintă R. Moldova la ora actuală”. Mesaj pentru „STATALIȘTII” cu cetățenia României

Actualitate 22.06.2021 10:39 Vizualizări2150 Autor: Ziarul National
Țîcu e sigur că UNIREA cu România poate fi făcută și cu 20 - 30 de mandate unioniste: „Suntem o republică de BANDIȚI. Asta-i tot ce reprezintă R. Moldova la ora actuală”. Mesaj pentru „STATALIȘTII” cu cetățenia României


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, susține că formațiunea pe care o reprezintă nu are nevoie, neapărat, să obțină majoritatea parlamentară pentru a înfăptui Unirea R. Moldova cu România. Cu 20 - 30 de mandate unioniste se poate de făcut unirea foarte repede, spune Țîcu.

„Dacă vom avea suficiente mandate, și asta depinde de cetățenii R. Moldova, nu depinde de americani, de români, de ucraineni, de Șor, de Usatîi, depinde de cetățean, dacă el merge la urna de vot și dă PUN-ului votul de care avem nevoie și să avem 20 - 30 de deputați în Parlament, atunci Unirea o poți face foarte rapid, pentru că programul de reunire este clar, este pregătit. Eu vă asigur că o asemenea ruptură de 20 de mandate unioniste ale PUN va schimbă complet aritmetica politică în R. Moldova”, a declarat acesta într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit politicianului, integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană este utopie.

„Noi am făcut reforme în conformitate cu Acordul de Asociere și am ajuns cu Plahotniuc la guvernare. Acesta a anulat mandatul unui vot al cetățenilor municipiului Chișinău pentru postul de primar. Acesta-i rezultatul acordului în care oamenii pur și simplu nu înțeleg… În interiorul R. Moldova nu există potențial politic, să spunem așa, și oameni care ar putea face lucrul acesta. Suntem o republică de bandiți, care și-au împărțit sferele de influență, controlează instituțiile statului, controlează sistemul de justiție și își fac propriile interese. Asta-i tot ce reprezintă R. Moldova la ora actuală. Este un stat care nu se poate autoguverna, este falimentar”.

Deputatul consideră că nici împrospătarea clasei politice nu va schimba lucrurile în bine.

„Vă spun o chestie despre moldoveni, care o să-i supere pe unii. Știți ce-i leagă pe socialiștii lui Dodon, pe escrocii lui Șor, pe bandiții lui Plahotniuc, pe Maia Sandu, pe Andrei Năstase? Îi leagă cetățenia română. Și vă întreb: de ce au nevoie toți oamenii aceștia de cetățenia română? Foarte simplu – pentru a înmatricula mașini, pentru a face business, pentru a-și trimite copiii la învățătură în Occident din contul faptului că sunt cetățeni români, pentru a avea investiții în viitorul lor pe teritoriul românesc sigur. Și atunci îi întreb – de ce au nevoie de R. Moldova ca stat? Deci, este o situație în care o clasă politică, ca și cetățenii de rând, de altfel, se hrănesc din două ipostaze absolut anormale – ei se folosesc și beneficiază din contul contribuabililor români, acesta este rezultatul final și, în același timp, exploatează două milioane de oameni, pe care îi folosesc în schemele lor de corupție.

Eu nu văd nicio diferență între cei enumerați, pentru că asta înseamnă... Noi spunem despre transnistreni, dar noi suntem la fel ca transnistrenii. Separatismul de la Tiraspol se hrănește din Chișinău. Folosesc cetățenia R. Moldova, numere neutre pe care noi le-am dat… Resursele de energie le plătim, pașaport turistic le dăm și pleacă oriunde vor… Întreținem un separatism la fel cum aici întreținem un separatism în raport cu România.

Eu i-aș ruga pe toți cei care apără statalitatea moldovenească, pe toți cei care apără statalitatea R. Moldova să fie patrioți ai R. Moldova și să renunțe la cetățenia română. Deci, asta este o primă condiție în care ești statalist și pretinzi de la alții să fie patrioți - renunți la cetățenia română, pentru că cetățenia română este pe teritoriul unui stat care este membru al UE și-ți oferă o grămadă de beneficii. Ești oportunist? Asta-i altă chestie! Dar dacă vrei să-ți faci stat, fă-l în beneficiul cetățenilor, dar nu faci în România indemnizația pentru copii care este 1 500 de lei pe lună, iar la noi îi zero bani, pensia minimă în România îi 4 000 de lei. Aici când o să avem pensii de 4 000 de lei, că oamenii mor de foame?

Ești patriot, vrei să înmatriculezi o mașină, plătește 2 000 de euro statului tău, R. Moldova, și înmatriculează-ți mașina. De ce te duci în statul român și o înmatriculezi gratis, dacă ești patriot? Șapte cetățeni ai României sunt membri ai fracțiunii PSRM, cu afaceri, cu chestiuni pe care le reprezintă și multe altele. Ești patriot, stai în țara ta, dle, respectă-ți țara, plătește impozite aici… Folosești avantajele cetățeniei României, iar în R. Moldova îți mulgi propriii cetățeni. Stai în Parlament, ai indemnizații de parlamentar și-ți faci afaceri, iar banii pe care îi furi te duci și-i pui în afaceri în România. Eu sunt contribuabil și ca cetățean român. Plătesc anual vreo 100 de mii de lei moldovenești statului român ca profesor universitar. Și ei sunt printre cei care întrețin o mare parte din mâncăii aceștia din R. Moldova cu cetățenie română. Ești patriot, stai în țara ta și iubești-ți-o, dacă ești patriot! Dacă nu, atunci despre ce vorbim?”, a conchis Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md