11:43:30 16.04.2024
Stiri

DOC // A părăsit acum trei săptămâni PD, iar acum s-a RĂZGÂNDIT. Cum explică un PRIMAR revenirea în echipa liderului BLAMAT Pavel Filip

Actualitate 22.06.2021 14:58 Vizualizări2212 Autor: Ziarul National
DOC // A părăsit acum trei săptămâni PD, iar acum s-a RĂZGÂNDIT. Cum explică un PRIMAR revenirea în echipa liderului BLAMAT Pavel Filip Facebook


Primarul comunei Gălești, Nicolae Budu, anunța acum trei săptămâni că părăsește formațiunea lui Pavel Filip, alături de alți patru aleși locali din raionul Strășeni. Budu afirma că nu nu vrea să se mai implice în politică și din acest motiv a părăsit formațiunea. Acum, la trei săptămâni distanță, primarul s-a răzgândit, iar Partidul Democrat (PD) a anunțat revenirea acestuia în echipă.

Potrivit unui comunicat de presă al PD, Nicolae Budu își reafirmă sprijinul pentru echipa și conducerea PD.

Citește și: DOC // Filip, după ce unii primari din Strășeni au PĂRĂSIT formațiunea: „Borsetka a ajuns și la Strășeni. Se tem unii că vom intra în Parlament și le vom strica toate calculele”. Primarul de Pănășești nici nu a fost membru al PD

„Reafirm sprijinul pentru echipa și conducerea PD, singura forță politică din țară capabilă să facă față crizei politice, sanitare și economice. Îmi declar atașamentul față de valorile PD: bunăstarea cetățenilor, direcția proeuropeană de dezvoltare a țării, integritatea teritorială și suveranitatea. Sunt conștient că PD rămâne o forță necesară pe scena politică, întrucât doar PD poate înclina definitiv și ireversibil balanța în favoarea unui stat european și democratic”, se arată în declarația primarului Nicolae Budu.

Alesul local declară că este „recunoscător președintelui Pavel Filip” pentru susținerea acordată raionului Strășeni și comunei Gălești în ultimii ani, pentru dezvoltarea localităților și bunăstarea oamenilor de aici.

Totodată, primarul condamnă practicile obscure și ilegale de constrângere, amenințare și intimidare a membrilor și susținătorilor PD, acțiuni care urmează a fi investigate de organele de anchetă. „Apreciez eforturile făcute în ultimii 2 ani de conducerea PD și de președintele Pavel Filip pentru reformarea și curățarea partidului de elementele toxice care existau și care știrbeau din imaginea membrilor corecți și profesioniști și din bunul nume al formațiunii”, se mai arată în declarația primarului.

De menționat că la finele lunii mai cinci primari din raionul Strășeni, inclusiv Nicolae Budu, dar și primarul de Pănășești, localitatea de baștină a ex-premierului Pavel Filip, anunțau că părăsesc PD.

Amintim că, la finele lunii mai, cinci primari ai PD din raionul Strășeni au anunțat, prin intermediul unei declarații, că părăsesc formațiunea condusă de Pavel Filip. Primarii Aliona Chircu (Greblești), Petru Răbdău (Rădeni), Mihai Cotelea (Codreanca), Nicolae Budu (Gălești) și Valeriu Bujoreanu (Pănășești) și-au argumentat plecarea prin faptul că PD nu ar avea „un program real de dezvoltare” pentru cetățeni. De partea cealaltă, Filip desclara atunci că „borsetka” ar fi ajuns și la Strășeni.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md