12:08:19 24.04.2024
Stiri

Un șef de la ANSA semna autorizații pentru afacerea sa de familie și riscă să nu mai ocupe funcții publice timp de trei ani

Actualitate 22.06.2021 16:13 Vizualizări1609 Autor: Ziarul National
Un șef de la ANSA semna autorizații pentru afacerea sa de familie și riscă să nu mai ocupe funcții publice timp de trei ani


Șeful Direcției teritoriale pentru siguranța alimentelor Cantemir din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimetelor (ANSA), Serghei Secrieru, riscă să fie demis din funcție și să nu mai ocupe posturi publice timp de trei ani, pentru că a admis un conflict de interese.

Angajații Autorității Naționale de Integritate (ANI) au constatat, în anul 2018, Secrieru a semnat o autorizație sanitar-veterinară de funcționare pentru firma soției specializată în creșterea porcinelor.

Atunci când inspectorul de integritate a solicitat o copie autentificată a autorizației de la ANSA, instituția condusă de Secrieru i-a transmis că nu deține originalul documentului.

Iinspectorul a reușit să obțină o copie și a demonstrat că subiectul a Serghei Secrieru a încălcat legea prin faptul că nu a declarat în termen conflictul de interese și nu a așteptat o soluție în acest sens.

Drept urmare, inspectorul de integritate a cerut angajatorui demiterea din funcție a lui Secrieru, urmând ca acesta să fie decăzut din dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani. Totodată, Secrieru va fi înscris în Registrul Interdicțiilor, dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv.



ANI mai transmite că și directorul Școlii Sportive Specializate de Scrimă a Rezervelor Olimpice pentru copii şi juniori din mun. Chișinău, a admis un conflict de interese în raport cu soția.

Inspectorul de integritate a stabilit că acesta a emis patru acte administrative în privința soției sale, care activează în cadrul aceleiași instituții. Este vorba despre ordine interne prin care au fost acordate premii anuale, concediu de odihnă și transfer în altă funcție.

Directorul riscă, de asemenea, să fie demis din funcție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md