06:28:45 20.04.2024
Stiri

DOC // CSJ a respins recursul CEC și a lăsat în vigoare DECIZIA privind deschiderea a 191 de secții de VOTARE peste hotarele R. Moldova

Actualitate 22.06.2021 21:09 Vizualizări3449 Autor: Ziarul National
DOC // CSJ a respins recursul CEC și a lăsat în vigoare DECIZIA privind deschiderea a 191 de secții de VOTARE peste hotarele R. Moldova


Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale (CEC) la hotărârea Curții de Apel Chișinău referitoare la secțiile de votare de peste hotare.

Citește și: MAEIE anunță că este pregătit să gestioneze deschiderea mai multor secții de votare peste hotare: „Avem spații care pot găzdui câte două-trei secții electorale”

Astfel, CSJ a menținut decizia care prevede deschiderea a 191 de secții de votare peste hotarele R. Moldova, așa cum a recomandat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Citește și: VIDEO, UPDATE // PROTEST în fața CEC: Cetățenii cer mai MULTE secții de vot pentru DIASPORĂ la alegerile din 11 iulie. „Lebedinschi la gunoi, diaspora-i cu noi!”

Citește și: „Omul lui Dodon” de la CEC, acuzat că ar face tot posibilul pentru a BLOCA deschiderea secţiilor de votare peste hotare: „Lebedinschi caută nod în papură – vrea scrisoare de la Merkel sau de la Biden...”

Deocamdată rămâne neclar dacă vor fi deschise 139 sau 146 de secții de votare, așa cum a stabilit CEC sau 191 – conform deciziei instanței de judecată. Unii membri ai CEC susțin că hotărârea instanței ar anula în totalitate decizia instituției privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare.

Citește și: CEC și-a REVIZUIT decizia și a majorat numărul secțiilor de vot deschise peste hotare de la 139 la 146: Președintele CEC, AMENINȚAT cu bătaia

Codul Electoral prevede că decizia privind deschiderea secțiilor de votare este luată de către autoritatea electorală cu cel puțin 35 de zile până la alegeri. Astfel, după 5 iunie nu mai puteau fi făcute schimbări, în ciuda contestațiilor partidelor politice și societății civile, au argumentat reprezentanții CEC. În același timp, CEC și-a revizuit decizia și a majorat numărul secțiilor de vot deschise peste hotare de la 139 la 149 după expirarea termenului de 35 de zile până la scrutinul parlamentar din 11 iulie.

Citește și: Dodon repetă OBSESIV că moldovenii de peste hotare NU trebuie să decidă soarta R. Moldova. Nu se poate împăca cu proporția voturilor din DIASPORĂ - 250 de mii de voturi în Occident și 45 - 50 de mii în Rusia și Transnistria: „Unde e dreptatea?”




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md