Moscova introduce un pașaport sanitar obligatoriu care va permite accesul în restaurante și baruri

Paris France dceconfinement Cafe de Flore
Foto: france24.com

Autoritățile din Moscova au anunțat marți că vor impune începând din 28 iunie un pașaport sanitar care reglementează accesul în restaurante, cu scopul de a combate creșterea bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 din cauza răspândirii variantei Delta, informează AFP, relatează AGERPRES.

Serghei Sobianin, a precizat primarul Moscovei că moscoviții vor trebui să descarce de pe site-ul primăriei locale un cod QR care confirmă fie faptul că s-au vaccinat împotriva COVID-19, fie că au fost infectați cu noul coronavirus în ultimele șase luni, fie că dispun de un test PCR cu rezultat negativ realizat cu cel mult trei zile în urmă.

Stabilimentele vizate de noua măsură, restaurante și baruri, care nu vor implementa un sistem de control nu vor putea să primească clienți și vor funcționa doar prin intermediul serviciilor de livrări la domiciliu.

Primarul Moscovei a decis să sporească restricțiile adoptate de la jumătatea lunii iunie din cauza exploziei surprinzătoare a numărului de cazuri de COVID-19, stimulată de varianta Delta, apărută inițial în India și considerată mai contagioasă și mai virulentă. Această variantă reprezintă aproape 90 % din totalul infectărilor raportate recent în capitala rusă.

„Situația ce vizează morbiditatea COVID-19 rămâne foarte dificilă. În spitale, în prezent există 14 000 de persoane grav bolnave”, a scris Serghei Sobianin pe blogul lui.

Marți, 22 iunie, aproape 2 000 de persoane au trebuit să fie spitalizate în capitala rusă, fiind raportate 6 555 de cazuri noi și 86 de decese. La nivelul întregii țări, Rusia a raportat în ultimele 24 de ore un total de 1 715 infectări și 546 de decese asociate COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente