Romanul „Grădina de sticlă” de Tatiana Ţîbuleac urmează să apară și în Bulgaria

Untitled

Romanul „Grădina de sticlă” de Tatiana Ţîbuleac urmează să apară în Bulgaria, fiind tradus de Vasilka Aleksova. Romanul a apărut în română la Editura Cartier în 2018 și a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2019.

„Grădina de sticlă apare în Bulgaria, în traducerea unei entuziaste – Vasilka Aleksova. Corespondența cu ea a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi s-au întâmplat în ultimul an, greu an. Este și prima copertă cu numele meu scris exact ca în copilărie, pe când grădina era doar la mine în cap”, a scris Tatiana Țîbuleac pe Facebook.

Tatiana Țîbuleac s-a născut la 15 octombrie 1978 în Chișinău, Republica Moldova. Absolventă a Liceului „Iulia Hașdeu” din Chișinău; licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM.

Scriitoarea și-a avut debutul editorial cu „Fabule moderne”, după care a scos în lumina tiparelor cartea „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Aceasta a fost ulterior distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum și a fost publicat și în limba franceză și spaniolă.

„Grădina de sticlă” este cel de-al doilea roman al scriitoarei.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente