Volvo Car Group și Northvolt își vor uni forțele în dezvoltarea și producția de baterii

Volvo Car Group intenționează să înființeze un joint-venture (întreprindere mixtă), în exclusivitate pentru piaţa din Europa, cu cea mai importantă companie suedeză de baterii – Northvolt – pentru a dezvolta și produce baterii mai durabile, adaptate pentru a alimenta următoarea generație de mașini electrice Volvo și Polestar.

Prima mașină care va dispune de noile baterii va fi succesorul electric al celui mai bine vândut model de la Volvo Cars – XC60.

Ca prim pas de activitate, acest joint-venture care va fi deţinut 50:50 de către Volvo Car Group și Northvolt, își propune să înființeze un centru de cercetare și dezvoltare în Suedia, care va începe să funcționeze în 2022. Centrul este destinat să combine experiența ambelor companii în domeniul acumulatorului, să dezvolte celule de baterii de ultimă generație și tehnologii de integrare a vehiculelor, special pentru utilizarea în mașinile Volvo și Polestar.

Ulterior această întreprindere mixtă are intenția să construiască o nouă giga fabrică în Europa, cu o capacitate potențială de până la 50 gigawatt-oră (GWh) pe an. Construcţia-i este programată să înceapă în 2026. Noua fabrică, planificată să fie alimentată cu 100% energie curată, ar trebui să angajeze aproximativ 3.000 de oameni. Locația sa încă urmează a fi stabilită.

Ca parte a planurilor, Volvo Car Group urmărește, de asemenea, să furnizeze 15 GWh de baterii pe an de la uzina de baterii Northvolt Ett din Skellefteå, Suedia, începând cu 2024.

Alături de acordurile de furnizare a bateriilor anunțate anterior, un parteneriat cu Northvolt va asigura nevoile europene de celule de baterie care vor conduce la ambițioasele planuri de electrificare ale Volvo Cars. Producătorul auto suedez își propune să vândă 50% mașini electrice pure până la mijlocul acestui deceniu, iar până în 2030 își propune să vândă doar mașini complet electrice.

Astăzi, producția de baterii pentru mașinile complet electrice ale Volvo Car Group reprezintă o mare parte din emisiile totale de carbon ale ciclului de viață al mașinii. Lucrând cu Northvolt, un lider în producția durabilă de baterii și producând baterii în apropierea unităților sale de producție din Europa, Volvo Car Group poate reduce amprenta de mediu atribuibilă aprovizionării și producției de baterii pentru mașinile viitoare.

“Dezvoltarea următoarei generații de tehnologie internă a bateriei, împreună cu Northvolt, ne va permite să proiectăm baterii special pentru șoferii Volvo și Polestar. Cu celulele dezvoltate intern pentru mașinile noastre electrice ne putem concentra pe oferirea a ceea ce doresc mai mult clienţii noştri, cum ar fi autonomia și timpul scurt de încărcare”, a adăugat Henrik Green, director tehnologic la Volvo Cars.

În prezent Volvo cumpără baterii de la LG Chem pentru maşinile electrice/electrificate produse în Europa şi de la CATL pentru cele produse în China.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/