(foto) Un nou sezon de iresponsabilitate? Au apărut în trafic şoferi care lasă copii să iasă pe geamul maşinii

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta (de obicei cel mai des e în timpul unui sezon estival) şi, la sigur, nici nu va fi ultima! De ce? Pentru că astfel de şoferi şi pasageri iresponsabili obișnuiesc să răspundă frumos (la auzul unei observaţii că ar face bine să conștientizeze rapid ce fac), că nu e treaba noastră, că nu noi suntem tutori şi în genere nu avem dreptul să le interzicem ceva.

Însă cine va răspunde dacă un astfel de copil va fi scăpat din braţe în plin trafic şi nu dă Doamne va fi lovit de vreo maşină? Cine? Şoferul a cărui viaţă va fi stricată dacă îi va apărea brusc cineva în faţă, pe carosabil?…

Amintim că, conform Regulamentului Circulaţiei Rutiere, copiii cu vârsta de până la 12 ani pot fi transportați DOAR într-un autoturism care este utilat cu sistem de reţinere (sau cu alte mijloace de adaptare: pernă specială, scaun de înălţare sau scăunel auto, care acordă posibilităţi de aplicare a centurilor de siguranţă standard) a copiilor! Nu în braţe, nu pe geam, nu scos peste geam, nu pe unul din scaunele frontale dedicate pasagerilor maturi ş.a.m.d!

Situaţiile în cauză au fost surprinse în traficul din capitală în ultimele 72 de ore, iar imaginile expediate la adresa redacţiei noastre în această după amiază. Locaţiile din fotografii sunt: intersecţia bd. Dacia cu str. Valea Crucii, str. Alecu Russo şi str. Calea Orheiului. De notat mai este că, potrivit martorului, automobilul marca Toyota se deplasa dinspre Băcioi tot aşa, cu pasagerul minor peste geam, deşi în zonă se circulă de regulă cu o viteză mult mai mare!

Vezi şi: (video) Am ajuns să o vedem şi pe asta! O şoferiţă din Chişinău îşi alăpta copilul în timp ce conducea

Cmentariile sunt închise