fbpx

Topul celor mai scumpe oraşe din lume pentru străini: Pe primul loc – o capitală post-sovietică

Capitala Turkmenistanului a fost numită cel mai scump oraş din lume pentru lucrătorii străini. Ashgabat, un oraş cu aproximativ un milion de oameni, s-a clasat în fruntea topului realizat de firma de consultanţă Mercer. Pe locul doi se află Hong Kong, urmat de Beirut în Liban şi Tokyo în Japonia. Bucureştiul a urcat 14 poziţii, fiind situat pe locul 160 în topul din 2021, relatează Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Raportul anual clasifică 209 de oraşe pe baza costurilor cheltuielilor precum locuinţa, transportul şi alimentaţia. Mercer a evaluat peste 200 de bunuri şi servicii pentru raport, care este conceput pentru a ajuta companiile şi guvernele din întreaga lume să determine cât ar trebui să plătească angajaţilor expatriaţi.

Majoritatea oraşelor din topul sunt centre de afaceri în care creşterea economică a dus la o creştere a preţului locuinţelor şi a altor costuri de trai.

Însă Ashgabat se plasează în vârful clasamentului mai degrabă din cauza problemelor economice.

Capitala Libanului, Beirut, a ajuns de pe locul 45 în 2020 pe locul 3 în sondajul din 2021.

„Pandemia Covid-19 şi explozia din Portul Beirut în 2020 au amplificat probelemele economice, provocând o inflaţie record”, se precizează în raportul Mercer.

Trei oraşe elveţiene s-au plasat în primele 10, inclusiv Zurich, care a coborât pe locul cinci.

Dintre cele mai scumpe oraşe chineze incluse, Shanghai a urcat pe locul şase, în timp ce capitala, Beijing, a urcat pe nouă.

În Marea Britanie, Londra s-a clasat pe locul 18.

În partea de jos a listei, Bishkek, capitala Kârgâzstanului, a fost clasată drept cel mai puţin costisitor oraş pentru angajaţii străini în urma sondajului.

Articole asemănătoare

Back to top button