/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Completul de judecători care examinează dosarul „Laundromat” a fost recuzat. Cine este magistratul care a admis cererea

missing
22 iunie 2021, ora 20:13

Completul de judecători care examinează dosarul „Laundromat” a fost recuzat la cererea avocaților. Magistratul care a admis cererea de recuzare este Andrei Niculcea, cel care a luat decizia secretă de condamnare a lui Vasile Botnari, fostul director SIS, în dosarul privind răpirea și expulzarea celor șapte profesori turci, dar și cel care a judecat dosarul lui Ilan Șor. 

Anterior, a mai fost depusă o cerere de recuzare a magistraților care examinau dosarul „Laundromat”, însă aceasta a fost respinsă. Andrei Niculcea se regăsește printre judecătorii care l-a condamnat în prima instanță pe Vlad Filat, luând în calcul probe prezentate de procurori care au fost ulterior recunoscute ca false de instanța de apel.

Niculcea a judecat dosarul lui Ilan Șor, recalificându-i pedeapsa, ceea ce a dus la o sentință extrem de blândă pentru principalul figurant în dosarul furtului miliardului. Tot Niculcea a tergiversat timp de 6 luni traducerea în limba rusă a sentinței pe dosarul Șor și transmiterea dosarului în instanța de apel.

De asemenea, Niculcea a fost cel care a luat decizia secretă de condamnare a lui Vasile Botnari în dosarul privind răpirea și expulzarea celor șapte profesori turci. Dispozitivul deciziei de judecată arată că Vasile Botnari a fost judecat penal pentru abuz de serviciu. Codul penal prevede pentru această infracțiune pedeapsă cu amendă de până la 117 mii de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, însă fostul director SIS a achitat o amendă de 88 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram