image
Sursa foto: travelblogeurope.com

Scandalul din jurul Hotelului Național: Viceprimarul Victor Chironda anunță că va contesta autorizația de demolare

Autorizația de demolare a Hotelului Național a fost emisă cu o dată din urmă, pe 4 iunie, afimă viceprimarul capitalei Victor Chironda care anunță că o va contesta și va sesiza repetat Centrul Național Anticorupție.

„În pofida sesizărilor mele privind încălcările de procedură și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea executorilor, constat că Autorizația de desființare a hotelului Național totuși a fost emisă. De parcă nu erau suficiente neconformități în acest proces, funcționarii de la direcția arhitectură eu înregistrat autorizația în baza de date cu o dată din urmă (04 iunie) deși marți, 15 iunie, vicedirectorul direcției mi-a confirmat că dosarul se afla pe masa doamnei Dogotaru. Exact așa, cu dată din urmă, a fost întocmit și actul prin care mi s-a constatat lipsa de la serviciu pe 31 mai. Se pare că asta e o practică normală la funcționarii din primărie”, a menționat Victor Chironda.

Viceprimarul îl acuză pe edilul capitalei, Ion Ceban că nu a luat nici o măsură pentru suspendarea procesului de autorizare a demolării până la clarificarea situației.

„Eu voi contesta această autorizație și voi depune repetat un demers la CNA în care voi cere examinarea legalității acțiunilor funcționarilor DGAURF”, a mai spus Victor Chironda.

Amintim că, săptămâna trecută, Chironda a cerut primarului general inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șefa Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, acuzând-o că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021, și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.

Viceprimarul a propus instituirea unei anchete de serviciu, menționând că demolarea Hotelului Național poate cauza probleme în traficul rutier și supraîncărca zonei.

hotelhotel

Noutăţile partenerilor

comentarii: