image
Sursa foto: border.gov.md

Peste 74.000 de dolari și bijuterii, depistate la controlul de frontieră

Peste 74 mii de dolari americani, bijuterii, monede vechi și obiecte confecționate din metale prețioase au fost depistate în bagajele personale ale doi cetățeni ai Federației Ruse și un conațional. Incidentele au fost consemnate zilele trecute în punctul de trecere Aeroport Internațional Chișinău.

În timp ce polițiștii de frontieră verificau bagajele de mână, cu ajutorul aparatului cu raze-X, au identificat forme ale unor obiecte suspecte. În urma examinării suplimentare, oamenii legii au depistat câteva bijuterii, monede și obiecte din metale prețioase.

Audiat, moldoveanul a declarat că le-a procurat din Statele Unite, iar la moment are intenția de a-și schimba domiciliul în Marea Britanie, pentru care și-a luat toate lucrurile necesare. Bărbatul nu deținea nici un act de însoțire pentru obiecte ridicate..

„Al doilea incident a fost înregistrat pe numele a doi pasageri ai cursei Sankt Petersburg-Chișinău-Antalia. Aceștea se aflau în trazit prin Republica Moldova care au decis să viziteze Chișinăul în loc să aștepte în aeroport. La întoarcere, fiind verificați pentru a li se autoriza ieșirea din țară a fost depistată suma de 74 550 $.

Călătorii au comunicat că se aflau în tranzit, motiv pentru care au omis fără intenție faptul că dețineau astfel de sumă, prezentând o declarație vamală ce confirmă că banii respectivi, în urmă cu câteva ore, au fost scoși de pe teritoriul Federației Ruse”, potrivit Poliției.

Despre ambele incidente au fost informați angajații Serviciului Vamal, pentru a cerceta cazurile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: