Se încing spiritele la Primărie: Victor Chironda anunță că va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național

Viceprimarul, Victor Chironda, va contesta autorizația de demolare a hotelului Național. Acesta acuză funcționarii Primăriei că au înregistrat în baza de date autorizația cu o dată în urmă, exact „cum a fost întocmit și actul prin care i s-a constatat lipsa de la serviciu”. Totodată, Chironda anunță că va depune repetat un demers la CNA.

Foto: Locationscout
„Prieteni, în pofida sesizărilor mele privind încălcările de procedură și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea executorilor, constat că Autorizația de desființare a hotelului Național totuși a fost emisă. De parcă nu erau suficiente neconformități în acest proces, funcționarii de la direcția arhitectură eu înregistrat autorizația în baza de date cu o dată din urmă (04 iunie) deși marți, 15 iunie, vicedirectorul direcției mi-a confirmat că dosarul se afla pe masa doamnei Dogotaru. Exact așa, cu dată din urmă, a fost întocmit și actul prin care mi s-a constatat lipsa de la serviciu pe 31 mai. Se pare că asta e o practică normală la funcționarii din primărie. De asemenea, îmi pare rău să constat că primarul Ion Ceban nu a luat nici o măsură pentru suspendarea procesului de autorizare a demolării până la clarificarea situației. Eu voi contesta această autorizație și voi depune repetat un demers la CNA în care voi cere examinarea legalității acțiunilor funcționarilor DGAURF”, a scris Chironda într-o postare pe facebook.

Viceprimarul Victor Chironda a declarat că nu este împotriva demolării hotelului Național, însă trebuie să fie respectată o procedură și „să știi ce va fi în locul clădirii”. Ce ține de zvonurile privind demisia acestuia, Chironda afirmă că a venit la Primărie, la invitația lui Ceban, pentru a schimba lucrurile pentru oameni, iar acum are obligația de face claritate în jurul Hotelului Național.

Viceprimarul Victor Chironda a venit cu o replică la declarațiile făcute de către primarul capitalei Ion Ceban. Acuzat că ar fi lipsit nemotivat de la muncă zile întregi, Chironda spune că din cauza infectării cu Covid-19, concediul planificat pentru 13-26 mai a fost amânat, iar la 29 mai, după ce s-a tratat a solicitat prelungirea concediului nefolosit, pentru a putea reveni la muncă pe 14 iunie. „Dacă voia să afle detalii despre starea mea de sănătate nu avea decât să răspundă la telefoane și mesaje”, a scris Chironda într-o postare pe facebook.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a spus că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.

Viceprimarul capitalei Victor Chironda a anunțat ieri că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolarea a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Arhitecta orașului, Svetlanei Dogotaru declară însă că toate actele emise pentru demolarea Hotelului Național corespund întru totul legislației, iar acuzațiile lansate de viceprimarul Victor Chironda denotă lipsa acestuia de cunoștințe necesare pentru a-și îndeplini obligațiile de funcție. 


Pub