4 primari și un consilier de la PD „și-au luat valizele” și au plecat din partid. Reacția lui Filip

5 membri ai Organizației Teritoriale Rîșcani au anunțat în această dimineață că părăsesc rândurile PD. Într-o declarație semnată de cei cinci, ultimii declară să sunt dezamăgiți de faptul că „din valorile partidului au dispărut caracteristicile de unitate și consolidare”, dar și exprimă dezacordul față de acțiunile lui Pavel Filip, care în viziunea lor, a distrus partidul. Liderul PD a venit cu o reacție la plecarea celor 5. Filip spune că doi dintre ei nu au semnat documentul și vor merge în instanță, o altă persoană a semnat sub presiune, iar alți doi au fost dați afară din partid acum un an.

Foto: colaj
Iată declarație celor de la OT Rîșcani.


Pavel Filip a venit cu explicații, după acuzațiile la adresa sa.

„De dimineață presa a tot tirajat fără a verifica titluri cu „5 primari de la Râșcani care părăsesc PD”. Colegi, cei 5 primari sunt, de fapt, 4, dar, să le luăm pe rând. Antonina Șarban, primar de Șumna - nu a semnat această declarație. Semnătura ei a fost falsificată de Nichiforciuc și PSRM, fapt pentru care dumneaei va merge în judecată. Vitalie Țîței, primar de Pocimbăuți - nu a semnat declarația lui Nichiforciuc și rămâne în echipa PDM, va merge și dlui în instanță. Ion Vacariuc, primar de Aluniș - a semnat declarația, sub amenințarea lui Nichiforciuc și a deputatului PSRM Mizdrenco, care i-au spus că dacă nu semnează, îi vor da afară feciorul care lucrează la Vamă. Primarul Victor Garbuz și consilierul Nicolae Romanciuc au fost dați afară din partid încă acum un an, când s-au dus cu socialiștii”, a spus Filip.

La sfârșitul lunii mai, cinci primari PD din raionul Strășeni, inclusiv și Valeriu Bujoreanu, din Pănășești, satul de baștină a liderului democraților au declarat că părăsesc partidul. „Forțele care vor deturnarea parcursului european al țării nu dorm. Ajutoarele de “borsetkă” s-au pornit cu colindatul prin țară și oferă sume mari de bani celor care ar vrea să părăsească PDM. Se chinuie demult în raionul Strășeni, raionul meu de baștină, și azi am semnale că au găsit vreo 2 persoane.”, a declarat Pavel Filip.


Pub