Au comis o serie de furturi pe teritoriul capitalei. Patru bărbați, reținuți de oamenii legii

Patru bărbați au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni, fiind suspectați de comiterea mai multor furturi. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 16 și 33 de ani, locuitori a capitalei, anterior judecați pentru infracțiuni analogice.

Foto: Captură video

Pe parcursul a circa 3 luni, suspecții au comis mai multe infracțiuni de furt din curțile blocurilor, și din automobile, în mai multe sectoare ale capitalei. Aceștia au sustras biciclete, telefoane mobile, automagnitole, televizoare și substanțe asemănătoare cu droguri și alte bunuri.

În cadrul acțiunilor procesual penale dispuse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, au fost acumulate probe concludente ce le demonstrează vinovăția. În cadrul perchezițiilor autorizate polițiștii au depistat o parte din bunurile sustrase, la domiciliul unuia dintre complici, fiind ridicate și urmează a fi returnate proprietarilor.  Prejudiciul total estimat de către proprietari constituie 50 500 lei.

Angajații poliției în cadrul măsurilor întreprinse au identificat și reținut suspecții, aceștia fiind escortați la inspectorat. Bărbații și-au recunoscut vina, comunicând că urmau sa comercializeze bunurile acumulate pentru a obține profit.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru furt, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.


Pub