Scandalul legat de sculptura Veronicăi Micle a ajuns în instanță: Primăria, dată în judecată

Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că autoritățile municipale au fost date în judecată, după inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din Chișinău.

Foto: Facebook/Iv Ceban

„Am fost dați în judecată probabil sau cel puțin mi s-a zis. Sunt curios cum va veni executorul judecătoresc să scoată banca cu Micle din parc, e jenant. Toți vorbesc despre operele lui Mihai Eminescu, iar în ultimele săptămâni mulți s-au dat în spectacol referitor la această situație.

Am ajuns că nu trebuia să fie instalată în ziua respectivă sau trebuia în ziua decesului Veronicăi Micle. Haideți să ne concentrăm pe problemele reale care există. E mai bine să nu facem nimic? Se creează impresia că unii oameni nu vor nimic pentru acest oraș”, a declarat Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din 21 iunie.

De asemenea, edilul capitalei a mai declarat că în Chișinău sunt zeci de monumente istorice în paragină, de care nimeni nu-și bate capul, iar Primăria nu are această posibilitate de a interveni și să le repare.

Precizăm că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își exprimă dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale.

Ion Ceban a venit cu o reacție îndemnând funcționarii să-și caute de treabă ca și fraierii de la Ministerul Economiei care până astăzi nu au rezolvat problema asfaltului. „Cătați-vă de treabă, vă rog, și vă rog să contribuiți măcar cu ceva la educație, la cercetare, la cultură”.


Pub