Tragedia din Belgia: Clădirea prăbușită a fost inspectată cu 3 ore înainte de dezastru și urma să fie o școală, din septembrie

Clădirea din orașul belgian Anvers, aflată în construcție, care s-a prăbușit sâmbătă, iar câțiva muncitori străini și-au pierdut viața, printre care și doi cetățeni ai Republicii Moldova, a fost inspectată în aceeași zi de un grup de funcționari locali. 

Foto: 15min.lt

Potrivit presei din Belgia, regele Philippe a vizitat sâmbătă locul prăbușirii clădirii școlii, în prezența premierului Alexander De Croo, a guvernatorului provinciei din Anvers Cathy Berx, a ministrului de interne Annelies Verlinden și a primarului din Anvers Bart De Wever. 

„Este un dezastru de neimaginat. Clădirea era aproape gata, oficialii orașului au vizitat-o ​​cu trei ore înainte de dezastru pentru a vedea cum ar putea fi deschisă școala în septembrie. Dezastrul ar fi fost și mai grav dacă ar fi fost s-a întâmplat câteva luni mai târziu cu copii în clădire”, a declarat primarul din Anvers.


Motivul prăbușirii este în curs de anchetă, explică el, „se pare că etajul superior s-a prăbușit, fără a lăsa nicio șansă” pentru lucrătorii prezenți. „În viața mea nu am văzut niciodată acest lucru într-o clădire care este aproape gata”.

Corpurile a cinci victime au fost scoase de sub dărâmăturile clădirii care s-a prăbușit în Belgia. Presa locală scrie că trei victime au fost identificate, fiind vorba despre doi cetățeni din Portugalia și unul din România. Autoritățile au oprit căutările, după ce au fost scoase corpurile celor 5 dispăruți. Alte 8 persoane au avut de suferit.


Pub