Șapte moldoveni, cercetați penal după ce au fost prinși cu acte false la trecerea frontierei

Șapte moldoveni au fost audiați după ce au prezentat acte cu indici de falsificare pentru a li se autoriza traversarea frontierei moldo-române. Incidentele s-au petrecut la sfârșitul săptămânii trecute în punctul de trecere Sculeni.

Foto: border.gov.md

Pasagerul unei curse cu destinația Republica Franceză a prezentat pe lângă pașaportul de călătorie și o carte de identitate românească, care la prima vedere a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră. Verificată cu tehnica din dotare, s-a confirmat neveridicitatea documentului.
Întrebat, bărbatul de 31 de ani a declarat că și-a perfectat actul prin intermediul unei persoane, pe care a cunoscut-o întâmplător la gara auto din Orhei, contra sumei de 200 de lei.

Alți șase conaționali sunt cercetați pentru faptul că au prezentat teste PCR Covid-19 falsificate. Este vorba de trei bărbați și trei femei cu vârstele cuprinse între 25 și 45 de ani care erau călători ai aceleiași curse România- Moldova. La solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta acte demonstrative pentru a fi scutiți de autoizolare, călătorii au prezentat aceste teste. În urma cercetărilor s-a stabilit că actele sunt neveridice, întrucât codurile QR nu conțin  vreo informație despre posesori.

Audiați, cei șase moldoveni au declarat că s-au prezentat la clinica medicală pentru a li se preleva probele necesare, doar că rezultatele testelor urma să le ridice unul dintre șoferii cursei.

Pe numele lor au fost inițiate cercetări penale pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.


Pub