Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Precizările Procuraturii Generale în legătură…

Precizările Procuraturii Generale în legătură cu dosarul pretinsei filări a magistratei Angela Bostan de la Curtea de Apel Chișinău

Procuratura Generală (PG) a venit cu o reacție la informațiile cu privire la pretinsele disensiuni dintre Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și PG, în dosarul pretinsei filări a judecătoarei Angela Bostan de la Curtea de Apel Chișinău.

Declarația de presă comună a SIS și PG: infirmăm categoric materialele cu caracter speculativ, fără acoperire în situația reală și precizăm că, acțiunile de urmărire penală realizate de procurori și ofițerii de informații au la bază temeiuri juridice prevăzute de legislația procesual – penală și probe suficiente pentru a constata necesitatea acestora.

Cinci persoane au fost reținute într-un dosar penal inițiat pentru inviolabilitatea vieții personale a judecătoarei, care potrivit unor surse ale ZdG este magistrata Angela Bostan de la CA.

Ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat în acest dosar descinderi joi, 17 iunie, în cadrul cărora au fost ridicate suporturi electronice și înscrisuri, potrivit purtătorului de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.