Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Unii primari care au…

VIDEO Unii primari care au anunțat, printr-o declarație, că părăsesc PDM susțin că semnăturile lor au fost falsificate: „Nu am plecat nicăieri, nu am semnat nimic”. Filip îl acuză pe Nichiforciuc: „Cât de mizerabil și disperat este acest Nichiforciuc: e atât de toxic încât nici măcar socialiștii nu l-au luat pe listă”

Liderul democraților Pavel Filip iese la rampă, după ce patru primari și un consilier din raionul Rîșcani au anunțat, printr-o declarație comună, că părăsesc Partidul Democrat din R. Moldova.

Filip susține că doi dintre primarii numele cărora apare în declarație nu au semnat documentul, iar iscăliturile acestora „au fost falsificate de Eugeniu Nichiforciuc”, fostul democrat care în august 2020 a fost dat afară din PDM, menționând că aleșii locali de vor adresa în instanța de judecată în acest sens.

Declarațiile primarilor care susțin că semnăturile lor au fost falsificate:

În context, liderul democraților susține că un alt semnatar, primarul localității Aluniș, Ion Vacariuc, și-a pus semnătură pe declarație fiind amenințat de către Eugeniuc Nichiforciuc și deputarul PSRM Vladimir Mizdrenco.

„MINCIUNILE PSRM-NICHIFORCIUC NU MAI AU LIMITE! CAMPANIE ELECTORALĂ CU MIZERII ȘI FALSURI

Cei 5 primari sunt, de fapt, 4, dar, să le luăm pe rând.

1. Antonina Șarban, primar de Șumna – NU A SEMNAT această declarație. Semnătura ei a fost falsificată de Nichiforciuc și PSRM, fapt pentru care dumneaei va merge în judecată!

2. Vitalie Țîței, primar de Pocimbăuți – NU A SEMNAT declarația lui Nichiforciuc și rămâne în echipa PDM, va merge și dlui în instanță.

3. Ion Vacariuc, primar de Aluniș – a semnat declarația, SUB AMENINȚAREA lui Nichiforciuc și a deputatului PSRM Mizdrenco, care i-au spus că dacă nu semnează, îi vor da afară feciorul care lucrează la Vamă.

4. Primarul Victor Garbuz și consilierul Nicolae Romanciuc au fost dați afară din partid încă acum un an, când s-au dus cu socialiștii. Nu avem nevoie de profitori.

Iată așa metode, stimați prieteni, în campanie electorală! Cât de mizerabil și disperat este acest Nichiforciuc: e atât de toxic încât nici măcar socialiștii nu l-au luat pe listă! Echipa PDM Râșcani e una foarte puternică! La 11 iulie socialiștii vor rămâne cu buza umflată la Râșcani, asta e sigur!”, menționează Pavel Filip într-un comentariu pe Facebook.

Într-un comentariu pentru ZdG, socialistul Vladimir Mizdrenco, a calificat acuzațiile liderului democrat, Pavel Filip, drept „declarații politice neargumentate și lipsite de sens”.

„Sunt declarații politice neargumentate și lipsite de sens. Vă asigur ca în cazul când partidul este puternic cu o conducere ce are grija de activul, nimeni nu părăsește formațiunea. Astfel rezum ca toate plecările au loc doar din faptul ca oamenii au înțeles ca PDM este in trecut”, a declarat Mizdrenco pentru ZdG.

Declarațiile lui Filip vin după ce luni dimineață, 21 iunie, patru primari și un consilier din raionul Rîșcani au anunțat că părăsesc PDM. Semnăturile celor cinci aleși locali apar pe o declarație comună prin care aceștia își exprimă „dezamăgirea față de faptul că valorile partidului au dispărut” menționând că PDM „este capturat de către un grup restrâns condus de Pavel Filip și apropiații săi”.

Pe declarație apar semnăturile lui Victor Garbuz – primar Pîrjota, Vitalie Țîței – primar Pociumbăuți, Antonina Șarban – primar Șumna, Ion Vacarciuc – primar Aluniș, Nicolae Romanciuc – consilier raional.

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare.

La 14 august 2020, deputații Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc au fost excluși din Partidul Democrat. O decizie în acest sens a fost luată de Biroul Executiv al PDM.