Săpunurile super-estetice făcute de o moldoveancă: „Unii recunosc că au mușcat din ele”. Istoria afacerii Marinei Grosu

21 Iun. 2021, 10:31
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Iun. 2021, 10:31 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Marina Grosu este o tănără mămică, care în urmă cu 2 ani a început propria afacere. Aceasta confecținează săpunuri handmade din produse naturale. Creațiile ei, pe lângă beneficiile aduse, sunt într-atât de estetice încât unii, după ce le primesc cadouri, „neștiind că sunt săpunuri, recunosc că au mușcat din ele”. Pentru a se lansa ea a fost ajutată de familie și prieteni, care au fost și primii cumpărători. Toate produsele pot fi găsite pe pagina Handmade Flowers Soap.

Istoria ei începe în urmă cu doi ani, când a cumpărat pentru copilul ei două bucăți de săpun natural și atunci a început să se gândească la o afacere în acest domeniu.

„Povestea Handmade Flowers Soap începe acum 2 ani, când procurasem pentru copilul meu 2 bucăți de săpun natural. De atunci gândul îmi stătea la sapun. Atunci a început calea mea în Lumea Săpunului!”

Încă de la prima încercare Mariana a rămas încântată și sigură în propriile forțe.

„Îmi amintesc și acazi cum am confecționat primul săpun,  eram atât de încântată si plină de încredere că voi reuși, având în spate multă informație acumulată. Emoțiile au devenit și mai profunde pentru că trecusem de la teorie la practică.”

Pentru a începe o afacere în acest domeniu Marina Grosu a fost încurajată de familie și prieteni. Aceștia au fost și primii cumpărători.

„Familia și prietenii mei au fost cei care ma-u ajutat, sunt primii care au folosit și tot primii care au procurat!”

Pentru a confecționa săpunurile Marina folosește doar uleiuri vegetale, unturi delicate, toate fiind produse naturale.

„Folosesc uleiuri vegetale: ulei de măsline, ulei de porumb, ulei de sánbure de struguri; unturi delicate: cocos, cacao, shea sau floarea soarelui presate la rece sunt măcerate cu plante, cum ar fi gălbenelele ce ajută la înlăturarea celulelor moarte, stimuleaza regenerarea țesuturilor, cu proprietați antiinflamatoii și calmante.”

Săpunurile produse de Marina au efecte pozitive asupra corpului.

„Săpunurile mele sunt naturale, sunt benefice, ele hrănesc și hidratează pielea.”

Pentru a ajunge să aibă succes în acest domeniu, Marina spune că a depus multă muncă și dedicare. Acum ea știe exact cum poate fi produs un săpun natural.

„Pentru a face un săpun bun este nevoie de uleiuri naturale, este nevoie ca toate ingrendientele să fie bine calculate după gramaj. Până am ajuns să îmi reușească, am depus mult multă muncă, dragoste, efort și timp…”, declarat Marina Grosu pentru Bani.md.

La Hanmade Flowers Soap oricine poate găsi un cadou pentru cei dragi. De ceva timp Marina pregătește seturi la alegere.

„ Acum mai nou fac seturi, ce includ la alegere: bomba de baie, sare de baie, săpun cremă, lumânări parfmate, unt de corp, scrub și desigur săpun natural.”

Săpunurile și seturile pregătite de Marina Grosu pot și achiziționate în mediul online, pe pagina de Facebook sau Instagram Hanmade Flowers Soap sau la telefon.

„Sperăm că în curând ne veți putea găsi și în Centrul Comercial Zorile.”

Marina Grosu spune că rămâne încântată atunci când clienții rămân mulțumiți.

„Îmi crește inima atunci când clienții sunt mulțumiți și îmi scriu că sunt satisfăcuți de rezultat.”

Prețurile se calculează în funcție de gramajul săpunului și costul materialelor.

 

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău