Lecția publică „Nicolae Iorga despre unitatea românească” la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM

ioan-aurel-pop

Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova vă invită la lecția publică online prezentată de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, pe data de 28 iunie 2021, ora 14.00, pe platforma Zoom.

Lecția publică va fi moderată de prof. Ion Eremia, șeful Departamentului Istoria Românilor, Universală și Arheologie a Facultății de Istorie și Filosofie (USM). La debutul evenimentului cu un cuvânt de salut va veni și dr. Igor Șarov, rectorul USM. În partea a doua a evenimentului va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri finalizate cu discursuri de generalizare și încheiere, transmite usm.md

Lecția publică a acad. Ioan-Aurel Pop, un bun prieten al Facultății de Istorie și Filosofie, cofondator al Centrului de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir”, Chișinău-Oradea de la Facultatea de Istorie și Filosofie, încheie seria de conferințe desfășurate pe parcursului anului de studii 2020-2021. 

Ioan-Aurel Pop s-a născut la 1 ianuarie 1955 în localitatea Sântioana (jud. Cluj), este un istoric român, profesor universitar (din 1996) și rector al Universității Babeș-Bolyai Cluj între anii 2012-2020, membru titular (din 2010) și președinte (din 2018) al Academiei Române. Interesul științific este axat pe cercetarea istoriei medievale a românilor și a Europei Centrale și de Sud-Est (instituțiile medievale românești, formațiuni politice româno-slave din Transilvania, raporturile românilor din Transilvania cu spațiul românesc extracarpatic, influența bizantină asupra românilor, raporturile Transilvaniei cu Europa Centrală și Occidentală, structura etnică și confesională a Transilvaniei). Pe lângă cele peste 500 de studii și articole, a publicat mai mult de 70 de cărți, proprii și în colaborare, în Albania, Argentina, Austria, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii, Ungaria etc. Deținător al unul număr impresionant de titluri, diplome, medalii, printre care și cel de cavaler al Ordinului de Onoare al Republicii Moldova (21 decembrie 2010).

Cererile de înscriere la eveniment se vor expedia pe adresa: [email protected] cu indicarea numelui, prenumelui, apartenenței instituționale.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente