„Gala Premiilor FJȘC pentru Fidelitate și Colaborare”. Eveniment găzduit de Universitatea de Stat din Moldova

main
Foto: usm.md

Astăzi, 21 iunie 2021, în Sala Senatului Universității de Stat din Moldova (USM) s-a desfășurat „Gala Premiilor pentru Fidelitate și Colaborare”. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC), având drept scop promovarea valorilor academice, aprecierea pentru colaborarea profesională și parteneriatul eficient cu reprezentanții pieței muncii din domeniul mass-mediei, dar și a comunicării și relațiilor cu publicul.

În contextul celebrării a 75 de ani de la fondarea USM, premiile FJȘC au fost destinate celor mai fideli reprezentanți ai instituțiilor de profil și non-profil din Republica Moldova, care pe parcursul anilor s-au implicat activ în viața și activitatea facultății.

Printre invitații de onoare, alături de reprezentanți ai mediului academic, cadre didactice și studenți, prezenți la eveniment au fost: Carmelia Albu, ombudsman, Compania Teleradio-Moldova; Victoria Popa, fondatoare, directoare, Gazeta de Chișinău; Valeriu Vasilică, director, Agenția de Presă IPN; Cristina Popușoi, reporteră, Radio Chișinău; Ion Răilean, Matinalii, TVR Moldova; Natalia Gribineț-Strogoteanu, coordonatoare de proiecte, Centrul Media pentru Tineri; Marcela Zămosteanu, RISE Moldova; Adrian Gheorghița, director adjunct, Camera de Comerț Americană din Moldova; Lilia Carasciuc, directoare executivă, Transparency International Moldova; Viorica Zaharia, președinta Consiliului de Presă; Corneliu Comendant, designer grafic; Ludmila Gurău, directoare de strategie, QUBO Communications; Elena Știubei, senior copywriter & communication strategist, Agenția de Digital Marketing, Purple Media; Mariana Harjevschi, directoare, Biblioteca Municipală Bogdan Petriceicu Hașdeu; Iurie Șalaru, director, Public Media Grup; Ludmila Andronic, directoare de afaceri corporative, Efes Moldova; Anna Ceban, specialistă în comunicare, Misiunea Socială Diaconia; Natalia Cazacu, studentă; Diana Botnaru, studentă.

În deschiderea evenimentului cu un mesaj de felicitare a venit dna Otilia Dandara, prof. univ., dr. hab., prorector pentru activitatea didactică a USM. „Cu toții avem o cauză comună, depunem efort pentru ca cei care sunt astăzi studenți, mâine să facă față cu brio la locurile de muncă. Misiunea cea mai importantă a unei Universități este formarea de calitate a specialiștilor în domeniu. Majoritatea dintre dumneavoastră care sunteți astăzi aici, ați trecut prin băncile Universității de Stat din Moldova, astăzi sunteți pilonii de reper acolo pe domeniile și segmentele respective”.

Georgeta Stepanov, decană a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, a menționat: „Dacă zicala este că toamna se numără bobocii, în mediul academic, vara se numără bobocii. Astăzi ne-am întrunit aici pentru a face o mică totalizare a ceea ce am reușit să facem împreună un an de zile, pentru că Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării este cea care pendulează între artă și știință, aceste două extreme pun în valoare identitatea facultății. În sfârșit am ajuns să trăim timpurile când noi nu avem deficit de cadre, ci din contra, ne sună mulți colegi și manifestă dorința de a veni la Facultate, fie să se angajeze cu un curs sau două de specialitate, fie să organizeze lecții de profesionalizare – o practică pe care noi am extins-o în ultimii ani și este foarte apreciată de către studenții noștri”.

Printre amintiri și emoții, toți invitații au adresat câte un mesaj de felicitare atât la adresa Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, cât și Universității de Stat din Moldova.

Adrian Gherorghița, director adjunct, Camera de Comerț Americană din Moldova: „Mă simt onorat să fiu prezent la acest eveniment. Relația dintre mediul de afaceri și mediul academic este una firească. Această diplomă o consider mai mult ca un vot încredere, pentru că începând cu luna septembrie a anului 2021 vom lansa un proiect pilot, o colaborare între Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și sectorul privat, mediul asociativ. Vom încerca să plămădim un curs de jurnalism economic, jurnalism de afaceri pentru a forma tinerii specialiști și în acest sens”.

„Vreau să zic că presa scrisă, deși nu are o dezvoltare așa de progresivă ca și celelalte instituții în contextul progresului tehnologic, noi sperăm că totuși presa scrisă va juca un rol foarte important în formarea societății noastre. Noi suntem la început, dar după un an jumătate, deja am avut studenți la practică de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și vreau să zic că cei câțiva studenți sunt foarte buni și asta datorită cadrelor didactice”, a afirmat Victoria Popa, fondatoarea și directoarea „Gazetei de Chișinău”.

În cadrul galei au fost premiați și proaspeții absolvenți care s-au implicat activ în promovarea imaginii Facultății.

Natalia Cazacu, absolventă: „Sunt onorată să mă aflu aici în fața dumneavoastră, oameni atât de importanți, de la care am învățat ce înseamnă profesia de jurnalist. Vă mulțumesc, dragi profesori că ați fost acolo când noi am avut nevoie de dumneavoastră. Cel mai important este faptul că ați crezut în noi, ne-ați oferit sprijin. Această diplomă, atunci când îmi va fi greu și o să cred că nu reușesc, ea îmi va da speranță și…nimic nu este în zadar”.

Organizarea evenimentului se datorează și implicării active a celor două directoare de departamente din cadrul FJȘC, Mariana, Tacu, directoare departament Teoria și Practica Jurnalismului și Rodica Ciobanu, directoare departament Comunicare și Teoria Informării.

În acest context, Mariana Tacu a declarat că: „parteneriatul și colaborarea mediului academic cu cel practic, joacă un rol important în pregătirea și formarea jurnaliștilor profesioniști, care în prezent trebuie să facă față schimbărilor produse în urma tehnologizării informaționale. Jurnalismul reprezintă prezentul și viitorul, iar cel din urmă, trebuie proiectat frumos și cu multă responsabilitate”.

Doamna doctoră, conferențiară universitară, Rodica Ciobanu, a relatat că: „acest eveniment se înscrie în suita de manifestări dedicate celor 75 de ani de la fondarea USM. Acest fapt demonstrează încă odată că Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării este deschisă și menține o legătură de colaborare și cooperare cu mediul practic”.

Ludmila Andronic, directoare de afaceri corporative, Efes Moldova, a menționat că: „relația cu FJȘC este una specială și această dată de 21 iunie este una semnificativă, dat fiind faptul că cu mulți ani în urmă, am renunțat să merg la Facultatea de limbi străine de la Moscova și am optat pentru Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, de atunci scriem istorie în spațiul mediatic și cel al relațiilor publice din Republica Moldova”.

Gala Premiilor FJȘC pentru Fidelitate și Colaborare este la prima ediție. Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova, optează pentru o colaborare profesională și parteneriat eficient în realizarea activităților didactice alături de instituțiile de profil din țară.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente