(video) Schemă dată peste cap la ASP! Cum, în condiții sigure şi pentru bani, unii candidați susțineau examenele

Serviciul de Informații și Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat activitatea unui grup criminal organizat, creat cu scopul facilitării susținerii examenului auto.

Ofițerii de informații și procurorii au stabilit că membrii grupului criminal îi echipau pe candidați cu tehnică specială și organizau de la distanță transmiterea corectă a răspunsurilor pentru a înlesni susținerea examenului auto în condiții sigure!

Aceștia argumentau că dețin influență asupra persoanelor publice din cadrul ASP, pentru ca ultimii să ignore ilegalitățile admise în cadrul susținerii examenelor!

https://www.youtube.com/watch?v=4gM5AjQSchU&t=7s

Urmare a celor constatate, PCCOCS a pornit o cauză penală, conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 326 (Trafic de influenţă) alin. (3) lit. b) din Codul Penal.

În rezultatul unui șir de măsuri speciale de investigații s-a stabilit că mai multe persoane acționând cu intenție directă, asociindu-se într-un grup criminal, din care fac parte opt cetățeni, identitatea cărora deja a fost stabilită, precum și alte persoane în curs de identificare, au facilitat susținerea examenelor auto în cadrul subdiviziunilor ASP, pe întreg teritoriul Republicii Moldova! Pentru serviciile prestate aceștia solicitau remunerări ilegale care variau între 500-1.000 euro.

În context se mai menţionează că subdiviziunile securității interne ale SIS și ASP au reținut în flagrant delict mai mulți cetățeni moldoveni asupra cărora a fost depistată și ridicată tehnica specială.

Vezi şi: Deputat: “Totul este făcut astfel încât cursanții să nu poată susţine din prima probele practice pentru obţinerea permisului”

Vezi şi: (audio) Din culisele schemei cu permise de la ASP. Clienţii serviciilor erau numiţi “pacienţi”

Iar deschide.md, citând surse apropiate anchetei din cadrul Agenției Servicii Publice, scrie că de această schemă ar fi profitat și odraslele unor funcționari de rang înalt, printre care copiii a doi deputați din Parlamentul Republicii Moldova, a unui fost viceministru al MAI, dar și a unui ex-ministru al Mediului.

Schema ar fi fost pusă la cale de către doi șefi de secții din cadrul ASP și ar fi activat de mai bine de un an, timp în care, contra unei sume ce varia între 500 și 1.000 de euro, lunar, cel puțin 30 de persoane promovau cu brio examenele auto. Unul dintre cei doi șefi ASP a fost reținut, iar altul a reușit să părăsească ţara.

Deschide.md mai notează că în acest dosar ar fi fost efectuate 23 de percheziții, iar procurorii urmează să înainteze un demers în baza căruia câteva sute de permise de conducere urmează să fie anulate!

Vezi şi: (video) Ingenios şi nu prea! Şi-a montat o cameră în mască pentru a putea copia la examenul pentru obţinerea permisului

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/