„Acum, mai mult ca oricând, suntem profund recunoscători eroilor în halate albe”: Lucrătorii medicali și farmaciștii își sărbătoresc ziua profesională

Lucrătorii medical și farmaciștii își sărbătoresc astăzi ziua profesională. „Acum, mai mult ca oricând, în perioada pandemiei de Covid-19 suntem profund recunoscători eroilor în halate albe pentru că sunt zi de zi alături de pacienți, pentru a le oferi ajutor și a salva vieți”, spun reprezentații ministerului Sănătății care au venit cu mesaj de felicitare.

Foto: Unimedia
Totodată, aduc un omagiu și exprimă sinceră compasiune familiilor lucrătorilor medicali decedați de Covid-19, printr-un moment de reculegere ținut în memoria profesioniștilor care nu mai sunt în viață.

Președinta țării, Maia Sandu, a transmis felicitări angajaților din acest sector.

„Astăzi, în a treia duminică a lunii iunie, marcăm Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. O zi în care aș vrea să onorăm sacrificiul făcut de oamenii din sistemul de sănătate în această pandemie. Sute și mii de oameni care au mers la muncă, de parcă ar fi mers pe un câmp minat, iar mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă. Trebuie să le redăm medicilor și tuturor angajaților din sector demnitatea profesiei, indiferent dacă lucrează într-un spital de nivel republican sau într-un mic centru medical de la sat. Iar sistemului medical trebuie să-i redăm credibilitatea. Despre asta îmi doresc să fie această zi - despre o profesie demnă practicată în condiții demne. Vă îndemn să muncim împreună pentru aceasta - în memoria celor care s-au jertfit la datorie și în numele unui viitor comun mai bun!”, a spus președinta.

Cu un mesaj de felicitare a venit și primarul capitalei, Ion Ceban.

De ziua profesională vă mulțumesc pentru munca, efortul, dar și dedicația Dvs. Sunteți mereu la datorie, iar scopul nobil este sănătatea noastră!”, a scris edilul capitalei, într-o postare pe facebook.

Și liderul PSRM, Igor Dodon, a felicitat cadrele medicale.

„Lucrătorii medicali sunt cei care veghează asupra sănătății noastre și care, în pofida situației din sistem, rămân devotați profesiei, asumându-și responsabilitatea pentru înfăptuirea actului medical și salvarea vieții oamenilor. Exprim gratitudine tuturor lucrătorilor medicali din țara noastră pentru implicarea dezinteresată și plenară în combaterea pandemiei, precum și pentru dedicația, răbdarea, înțelegerea, profesionalismul și responsabilitatea de care dați dovadă în ciuda condițiilor dificile de muncă”, a scris Igor Dodon.

În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului.


Pub