Sediul Judecătoriei Ciocana, aflat într-o stare dezastruoasă, va fi reparat: Câți bani vor fi alocați

Sediul judecătoriei Ciocana va fi reparat. Consiliul Superior al Magistraturii va primi 2661,4 mii lei, bani de la Ministerului Justiției, din contul alocațiilor bugetare prevăzute sistemului penitenciar în vederea achitării serviciilor de furnizare a energiei electrice. O decizie în acest sens a fost luată de Guvernul în demisie.

Foto: zdg.md

„Între autorități publice centrale se propune diminuarea bugetului Ministerului Justiției cu 2661,4 mii lei, din contul alocațiilor bugetare prevăzute sistemului penitenciar în vederea achitării serviciilor de furnizare a energiei electrice și majorarea cu suma respectivă a bugetului Consiliului Superior al Magistraturii pentru efectuarea lucrărilor de reparație capitală a clădirii sediului Ciocana al Judecătoriei Chișinău, dat fiind faptul că, sediul instanței se află într-o stare dezastruoasă, creând dificultăți, incomodități și obstacole în realizarea sarcinilor și atribuțiilor judecătorilor și angajaților”, se arată în hotărâre.

Cu mucegai în birouri și plăci care ar putea cădea cuiva în cap. În aceste condiții lucrează magistrații de la sediul Judecătoriei Ciocana. Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat în luna martie ministerului Finanțelor alocarea sumei de 3,6 milioane lei pentru lucrările de reparație a sediului.

La sfârșitul lunii ianuarie CSM a hotărât constituirea unui grup de lucru care va evalua starea lucrurilor la sediul Judecătoriei. Unii magistrați stau cu căldări în oficiu, atunci când afară plouă, iar pe unii pereți s-a format și mucegai, potrivit reprezentanților instanței care au venit cu solicitări suplimentare în adresa CSM-ului pentru a fi identificați bani pentru renovarea clădirii.



Pub