BAC alternativ. La ce întrebări ar răspunde elevii și elevele dacă ar avea examen la „Ce am gătit în carantină”

colaj-gustos-920×626
Foto: Beatricia Petrașcu

Echipa #diez crede că, pe lângă disciplinele tradiționale, un elev (o elevă) din anul 2021 trebuie să cunoască și alte lucruri ce-i influențează direct viața socială și relațiile cu cei din jur. Din acest motiv, concomitent cu sesiunea de BAC, am decis să publicăm și câteva teste alternative ce vizează subiecte diferite de cele tradiționale. Unul dintre aceste teste este despre experimentele culinare în care cu toții ne-am aventurat în special în ultimul an, când am petrecut foarte mult timp în casă. Echipa #diez a avut și un proiect dedicat acestora, în baza căruia am realizat întrebările de mai jos.

Subiectul I – Experimente culinare

Foto: Beatricia Petrașcu

#1. Cum se numește felul de mâncare ingredientele căruia sunt brânza proaspătă, făina, un ou, două linguri de zahăr, o linguriță de esență de vanilie, o linguriță praf de copt și un praf de sare?

Răspuns: Papanași dulci

#2. Cum se numește masa pe care o luăm dimineața târziu, aproape de prânz, și consistă din feluri de mâncare ce le putem mânca atât la micul dejun cât și la prânz?

Răspuns: Brunch

#3. Cum se numește proiectul #diez prin care am arătat ce găteam acasă, cât stăteam în carantină?

Răspuns: Cantina din carantină

#4. De ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara un smoothie cu mentă și avocado?

Răspuns: 1 mână de mentă proaspătă, 1/2 de avocado, 1 ceașcă de spanac, 1 ceașcă de lapte de cocos, 3/4 ceașcă de apă, sirop sau miere opțional, semințe chiar opțional 

#5. Cum se numește desertul făcut preponderent din albuș de ou îndulcit?

Răspuns: Bezea

Subiectul II – Gătește ceva

Foto: Beatricia Petrașcu

#6. Se dau ingredientele: patru roșii, 1/2 ceapă roșie, o baghetă, un cățel de usturoi, două linguri de ulei de măsline, busuioc, oregano, sare, piper. Ce fel de mâncare îți va ieși în final, dacă se știe că acesta e un aperitiv? Explică pașii de realizare.

#7. Se dau ingredientele: 1,4 l de apă, 110 g de miere, 250 ml de suc proaspăt stors de lămâie (4-6 lămâi), mentă (opțional). Ce va trebui să-ți iasă în final, dacă se știe că aceasta e o băutură răcoritoare? Explică pașii de realizare.

Subiectul III – Improvizează

#8. Descrie trei rețete pe care le poți realiza având ca ingredient principal morcovul.

Foto: Beatricia Petrașcu

*Pentru a vedea unele răspunsuri selectați spațiile de lângă cuvântul răspuns, ele sunt scrise cu alb, pentru răspunsuri mai complete, vedeți aici proiectul Cantina din carantină, realizat de corespondenta Beatricia Petrașcu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente