/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cu ramuri de tei sau nuc. Creștinii sărbătoresc astăzi Duminica Mare

20 iunie 2021, ora 20:58

Cu ramuri de tei sau nuc, creștinii sărbătoresc astăzi Duminica Mare, cunoscută în popor sub denumirea de Rusalii. Cu această ocazie, în satul Dănceni, din raionul Ialoveni s-a dat mare sărbătoare, iar muzica și voia bună a pus stăpânire pe localitate. Împreună cu preotul din sat, reprezentanții primăriei au mers cu trăsura pe la casele oamenilor și au sfințit fântânile.

De Duminica Mare, localnicii din satul Dănceni sărbătoresc și Ziua Fântânilor. Astfel, cu această ocazie, fântânile sunt decorate cu obiecte vechi tradiționale, iar oaspeții sunt întâmpinați cu vin, pâine și sare.

În acest an, sărbătoarea a ajuns la cea de-a 37-a ediție. Pentru prima dată, aceasta a avut loc în anul 1984, din dorința localnicilor de a avea un hram al satului. 

Și primarul localității ne-a spus că localnicii țin mult la această sărbătoare și se pregătesc cum știu mai bine. Aceștia își amenajează fântânile din fața porților, pregătesc mese cu bucate și-și așteaptă oaspeții.

De Duminica Mare, la noi este o frumoasă sărbătoare, Ziua Fântânilor. administrația Publică Locală, împreună cu parohul bisericii mergem să sfințim izvoarele. Toți gospodarii se pregătesc în cel mai frumos mod. Cu bucate, cu pâine și sare. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram